laupäev, aprill 30, 2005

Koomiksi tähendus

Kas seda peab ravima, kui inimesele meeldib asjade vahelt seoseid otsida? Rääkisin psühhiaatrile, et olen inimestele vahel rääkinud, milliseid sarnasusi olen leidnud koomiksis kujutatu ja enda tegevuse vahel, ja et siis on inimesed ka kinnitanud, et on küll sarnane. Psühhiaater vastas, et kui teised ka seda leiavad, siis polegi võibolla tegemist haiguslike mõtetega.

Täna ütleb koomiksis kala, et tal pole jalgu vajagi, sest ta saab muude elunditegagi palju korda saata. Seda võiks seletada sellega, et kinnitasin kuni eilseni, et mul pole võrgupäevikut vaja, sest kirjutan märkmeid paberile. Järgmisel pildil hakkab kala mõtlema, et jalad oleksid ikka ka head. See tähendab, et eile asutasin selle lehekülje. Kuidas seda kokkusattumust seletada? Arvatavasti võib Püha Vaimu vahendusel saada kogu informatsiooni kätte kõigis maailma punktides.

Sellist tõlgendamisvõimalust ennustasin ka ette, aga arvasin, et tänases koomiksis ütleb hoopis karu siilile, et sai ta lõpuks kätte, mis tähendanuks, et nüüd panen ise kogu informatsiooni avalikult välja. Siil pidi vastama, et okkad on tal ikkagi, mis ühelt poolt tähendanuks, et okastega looma ei saa süia, teiselt poolt, et minu tekste ei saa igal eesmärgil kasutada, sest need ei ole ausad. (Tegelikult üldiselt olen aus inimene, aga võib ju püüda ära arvata ka, milline on nähtamatu maailm. Ja nalja võib ka teha, kui artikkel ilmubki huumoriajakirjas.)