kolmapäev, mai 04, 2005

Juppe

1) Putin võib näha unes, et peale Valgevene avaldavad veel mitme endise liiduvabariigi juhid soovi Venemaaga ühineda. Putin ei ole aga rahul, et nad kõik tahavad selle eest kohta Venemaa valitsuses.

2) Keegi võib näha unes, et ta hakkab hantleid tõstma, aga imestab, et ei tunne üldse hantlite raskust. Kui ta ühe neist varba peale pillab, siis tunneb küll natuke valu. Ta tahab hantlit uuesti maast üles võtta, aga ei leia seda enam üles.

3) Täna hakkasid viimaste päevade ennustused üldjoontes täide minema. Nägin unes, et lugesin paberit, millele oli kirjutatud, et see on kirjutatud 11. klassis. Imestasin, et kas ma kirjutasin siis veel nii algelist teksti. Siis lugesin edasi, et kirjutasin selle teise vanema asja pealt ümber, et tekst säiliks, jäljendades ka vanemat käekirja. Siiski oli 11. klassi paberilt teksti erinevate värvipliiatsitega kirjutatud pealkiri juba peaaegu kustunud. Edasi vaatasin paralleelselt kahte vana märkmikku, kummastki üks leht korraga. Mõtlesin, et kas peaks panema tagasi vanade asjade sahtlisse. Leidsin ühe märkmiku vahelt plastiliinist mehe. Märkmikulehele oli kirjutatud, et kuju oli tehtud märtsis 1985 - seega esimeses klassis, aga enne sünnipäeva.

4) Teadsin, et näen und. Panin voodis lamades jalad seinale. Mõtlesin, et kas teen seda ainult unenäos või liigutan end ka läbi une. Küsisin vennalt: "Kas mul on päriselt ka jalad seinal?" - "On küll," vastas vend. "Ma ei usu," ütlesin mina.

5) Mult taheti magistritöö kaitsmise jaoks pabereid juurde. Mul oli ka töö kokkuvõte veel inglise keelde tõlkimata. Mõtlesin, et pakuks interneti kaudu kellelegi teisele tõlkimiseks. Edasi mõtlesin, et tõlgiks kõigepealt selle ise inglise keelde, siis saaks ta juba minu tõlget lugedes tõlkida, sest eesti keelt ta ei oskaks.

6) Kõndisin Vanemuise tänava suunas. Mõtlesin, et peaks kõndima sellel tee küljel, kus on vähem valgusfoore, et kiiremini edasi liikuda, aga ei teinud seda. Tartusse oli juurde pandud palju mõttetuid valgusfoore. Ütlesin: "Kasulikum on minna üle tee just siis, kui inimesed veel kõike ei tea." Üks naine läks diagonaalis kahe valgusfoori alt läbi, teine foor näitas punast tuld, aga ta kiirustas peatuses seisvale bussile.

7) Mõtlesin, et minu luuletustes ei ole põrgu selline nagu seda muidu kirjeldatakse. Mõtlesin, et võin ennast vabandada sellega, et kirjutan sellest põrgust, mida kujutasin ette lapsena - kus inimesed istuvad tulel põlevates kateldes ja keegi katelde juures ka valvab.

8) Teadsin, et näen und. Hakkasin vaatama "Spordilehest" fotosid. Eelviimasele leheküljele kaheksast jõudes otsustasin, et targem on lugeda teksti. Lugesin läbi ühe artikli esimese lause, kus nägin juhuslikke sõnu, mõnd neist veel vigaselt. Siiski suutsin teha lausest üldise kokkuvõtte, et juttu on millegi liiva peal tegemisest.