esmaspäev, juuli 25, 2005

Võitlus

Kõige huvitavamat tänast unenägu ei saa täpselt kirjeldada. Kõik seal kohatud tegelased esinesid ainult selles unenäos, kui nad just edaspidi tagasi ei tule. Olin üks umbes kolmest võitlejast, keda oli näha suure hoone koridorides meie poolel võitlemas. Eesliinil olevat naisvõitleja moodi võitlejat nägi õigupoolest harva, sest mina olin tagaliinil ja sealt astus ta harva läbi. Saabusid kolm vastaspoolel võitlevat paha. Kõik tegelased peale minu olid inimese ja looma vahepealsed, üksteisest välimuselt tugevalt erinedes. Kõigi vastastega oli juba varem korduvalt võideldud. Peksime üksteist padjasarnaste esemetega. Kui põhivaenlased olid selleks korraks tagasi läinud, tuli mööda koridori pisike mehike või hiir, kes kandis musta kaabut. Teda nähes karjusin õudusest. Kui ta teist korda tuli, karjusin jälle.

Teises unenäos olime Antarktikas. Henn tahtis seal olevast soolakuhjast suure osa autoga koju kaasa vedada, sest maailmas hakkas sool lõppema ja selle puudus oli inimestele eluohtlik. Ütlesin talle, et ega me ei saa kõike teiste eest ära võtta. Ütlesin veel, et meres on ju ka soola. Sellele vastati mulle, et meresool on inimesele kahjulik. Ütlesin, et me oleme meresoola söönud ja mereveega kartuleid keetnud. Sellele ei vastatud midagi. Tulid konkurendid, kes tahtsid meid tappa. Hakkasin neilt eest ära jooksma ja põgenesin Kaunase puiestee hoovi (selle tagumisest otsast). Et tappatahtjad jooksid järgi, pidin neid ise tapma. See läks kergelt ja varsti sain kaaslaste juurde tagasi minna.

Kolmandas unenäos olin see vist mina, kes oli ühe maja pööningul, kui sinna hakkas ronima võõras, kes küsis raha ja tahtis ka sinna ööbima jääda. Ta sai redelist alla tõugatud, mille tagajärjel ta suri. Selle peale eelistas tõukaja põgeneda. Peale seda ei olnud see enam igatahes mina, sest kõndisin isa ja veel ühe mehega mööda tänavat ja isa rääkis, et ühes raamatus on selline lugu. Tahtsin veel kiirkorras palju sarnaseid raamatuid läbi lugeda. Kõndisin üksi Paide tänaval ja vaatasin majade akendest sisse. Mõtlesin, et see ei ole vist viisakas, aga järgi jätta ei tahtnud, sest akendest oli näha palju huvitavat. Tahtsin mõelda iga maja kohta, milliseid raamatuid selle akende taga võiks olla.