kolmapäev, september 14, 2005

Elu karmimaks?

Õhtul mõtlesin, et peaksin rohkem karmide asjadega tegelema ja mitte kuulama raadiost selliseid laule, nagu seal lastakse.

*
Hommikul ärgates mäletasin unenägu. Varsti oli see unustatud. Pingutasin tükk aega mälu, ja lõpuks sain ta jälle kätte.

*
Eile varastasin ajakirju, aga kavatsen nad tagasi viia.

*
Nägin unes, et olin sõjaväes. Ülemused keelasid sõduritele kellade omamise. Järgmiseks keelasid nad kompasside omamise. See ajas mind vihale, sest tähtede järgi on raskem õiges suunas liikuda ja õiges suunas tulistada. Sain ühe ohvitseriga kokkuleppele, et võin oma kompassi nii kaua salaja padja all peita, kuni seda otseselt konfiskeerima tullakse. Sõjaväes oleku ajal ei kavatsenud ma vastu hakata, küll aga peale vabanemist ülemuste rumalat teguviisi ajakirjanduses ägedalt kritiseerima hakata. Jõudis kätte hommik ja meile tulid külalised. Kaebasin, et olen väsinud ja nõrk ning mul on raskusi lausete moodustamisega.

*
Nägin unes, et lugesin, kuidas keegi oli kirjutanud, et vabadussõjalased ajasid Eesti sisepoliitilise olukorra väga teravaks - kõik inimesed olid kas ägedalt nende poolt või vastu. Mõtlesin, et see ei pruukinud olla nende teene ja ei pruugi teisel ajal samasuguse käitumise korral õnnestuda. Tol ajal oli kogu maailmas rahutu, mis võis tulla tähtede seisust.

*
Nägin unes, et meie korter oli viltu vajunud, eriti tagatuba, sest oli olnud maavärisemine. Vaatasin aknast välja ja nägin, et kõrvalmaja ots oli kokku varisenud. Ütlesin, et paistab, et kõrvalmaja all oli epitsenter. Kavatsesin koos enda moodustatava jõuguga tänavaid mööda ringi kõndima hakata. Mõtlesin ümber, et hakkan üksi ringi kõndima. Läksingi tänavale elama, teised pere liikmed jäid koju edasi.

*
Nägin unes, et olin lugenud, kui palju malepartiisid Keresel peas oli. Hakkasin kontrollima, kas mul endal on viimati läbi vaadatud partii peas.

*
Nägin unes, et tegin katseliselt kindlaks, et näen und. Edasi hakkasin mõtlema, mis mängult ümberringi toimub. (Olin ka ärkvel olles mõelnud, kas mängult-laused jõuavad unenägudesse.)

*
Viimasel ajal olen ajalehtedest jälle spordi artikleid lugenud, sest leidsin, et kirjeldatav tegevus sarnaneb malemänguga.

*
Homme võin näha unes, et mulle hakatakse esitama tähtaegasid. Mõtlen, mille arvel aega kokku hoida. Otsustan hakata tänaval kõndimise asemel jooksma ja sööma rohkem vedelaid toite, et närimisele aega ei kuluks.