reede, september 23, 2005

Turniir alanud

G. Uusi mälestusturniiri mängitakse tänavu ka esmakordselt elektrooniliste kelladega, kuigi Rei ütles veel hiljuti, et mängitakse vanade Tartu kelladega. Ajakontrooll on kahes esimeses voorus 15 minutit kummalegi ja 30 sekundit iga käigu eest, järgmises viies voorus tund kummalegi ja 30 sekundit iga käigu eest. Seekord oli juhendis ära seletatud, et kiirvoorud lähevad reitingu arvestusse poole jõuga.

Esimeses voorus mängisin kuuendal laual valgetega, mis tähendab, et minu reiting on keskkohast kuus kohta madalama paigutusega, tegelikult peaks minu mängutugevus viimaste turniiride järgi otsustades olema kõrgem. Esimeseks vastaseks oli vana trennikaaslane Reimaa. Mängus tekkisid väga pikad etturiketid, kuid vastane hakkas avaldama ühel liinil ja ühel diagonaalil survet, mille tagajärjel läkski üks minu vigur kaotsi. Vastu sain vaba liini vastase kuninga suunas, kust üritasin saavutada matirünnakut või igavest tuld. Piirasin vastase kuninga sisse, panin peale ühekäigulise matiähvarduse, kuid siis pääses vastase lipp mängu ja sain varsti ise mati. Vastane väitis, et nägi mulle lõpus paremat mänguvõimalust.

Teises voorus oli vastaseks nõrgema reitinguga Linask. Lõin avangus maha etturi ja suutsin kuidagi ka arengu lõpetada. Panin vastasele peale matiähvarduse, mille vastu ta leidis kaitse, mille ümberlüket ma välja ei mõelnud. Üritasin rünnakut jätkata ja lootsin ka vastase ajapuuduse peale. Mängisin siiski valesti ja kaotasin materjali. Mul oli peal kaks etturit rohkem vastase ratsu vastu, lisaks veel lipud ja vankrid. Kuna minu etturid olid kõrvuti asetsevad vabaetturid, siis lootsin veel nendega lippu kõndima hakata, kuid vastane mõtles nii kaua, kas vahetada vankrid, et tema aeg kukkuski. Üks pealtvaataja näitas, millise käiguga oleks vastane saanud kergelt võita, kuid mina ei mäleta, kas tal oli võimalus selliseks käiguks.

Esimesel mängupäeval sain kätte ka traditsioonilise peavalu. Vahel on pea või kurk hakanud valutama kohe mängu lõpetamise järel, täna jõudsin enne koju kõndida. Hommikuks peaks valu kadunud olema ja ei tohiks ka homme õhtul korduda.