esmaspäev, oktoober 03, 2005

Jälle Savisaar

Nägin unes, et ma pidin minema fotole, mida Oudekkil filmi jaoks vaja oli. Seisin pildistamise ajal grupi serval. Oudekki oli grupi teises pooles ja toetas kellelegi pea õlale. Peale pildistamist tehti mulle etteheiteid, et mul kuri nägu on. See oli mul sellepärast, et mulle ei meeldinud, kui keegi mulle lähedale tuleb. Aga leidsin, et mul kogu aeg ei ole selline nägu ja fotograaf peab suutma tabada õiget hetke. Paide vanaema soovis, et ma läheksin Paide bussijaama ostma pileteid. Ütlesin, et läbisõitvatele bussidele pileteid ei müüda. Siiski nõustusin, et võin minna vähemalt küsima täpset bussi aega. Enne tahtsin vahetada ära püksid, sest ma ei tahtnud ilmuda bussijaama lühikeste pükstega.

Nägin unes, et vaatasin Oudekki pabereid. Seal oli kirjas, et üks Riigikogu juhtiv tegelane soovitab juhul kui hääletamisel jääb hääli puudu vaadata saadikute nimekirja. Võrdlesin Oudekki pabereid kellegi teise paberitega. Ma ei saanud aru, miks nad kirjutavad paberilipikutele, mille puhul tuleb paberit kokku hoida, et kõik kaante vahele ära mahuksid, kui internetis antakse kirjutamiseks piiramatult ruumi. Oudekki oli kirjutanud Sandri nime niimoodi, et iga tema nime tähega algas erineva keisri nimi. Läksin istusin klassis 304 aknapoolsest reast ümber keskmisse ritta. Pärast kavatsesin klassist üldse välja minna. Näitasin minu taga istuvale Kristerile, kuidas oli Sandri nimi kirjutatud. Ütlesin, et üks nimi on kirjutatud valesti, sest õige on Caesar, mitte Kaesar. Soovisin, et Krister kirjutaks enda nime ka keisrite nimedena. Krister ei tahtnud ja ütles suuliselt. Enda arvates olin andnud talle sobiva ülesande, sest ta nimetas varem ennast ka keisriks. Ma ei saanud aru, kas teda enam naljakad asjad ei huvita või talle ei meeldi ka see, et ma üldse Oudekki pabereid vaatan.

Nägin unes, kuidas sain teada, et NBA korvpalluritest ei nakatunud aidsi mitte ainult Johnson, vaid ka Jordan. Ta mängis edasi. Rikkad said endale lubada, et hoiavad ennast aidsi nakatumise järel kalliste rohtudega stabiilses seisundis. Mõtlesin, kas keegi ei või Jordaniga mängu ajal peadpidi kokku põrgates nakatuda. Selgus, et Jordan eritabki pidevalt teelusikatäite kaupa verd. Olin arsti juures. Mul ei käinud ninast korralikult õhk läbi. See oli kestnud kuid. Arst ütles, et kui see on krooniline, on see radikuliit. Ta kirjutas mulle rohtu välja. Sain alles nüüd teada, et ka ninas võib radikuliit olla.

Tõnu ütles unenäos, et ploom on hapu. Hammustasin ploomikivi ja see oli tõesti hapu. Lootsin, et sinihapet ei ole välja pääsenud. Olime koos Savisaarega vanaema suvilas. Savisaar käis vahepeal poes ära ja tuli sealt tagasi kodumasinate komplektiga. Öeldi, et jälle, sest ta oli juba varem samasuguse komplekti ostnud. Savisaar ütles enda ostetud pesumasina kohta rõõmsa näoga, et see on väga tõhus. Ostetud külmutuskapi kohta ütles ta, et nüüd õlu säilib. Üks mees vaidles vastu, et õlu säiliks muidu ka, sest saab muid nippe ka välja mõelda ja ta juuakse nagunii varsti ära. Savisaar oli siis rahul, kui ta sai segamatult majandusasjadega tegeleda.

Nägin unes, et keegi naismaletaja oli kirjutanud internetti, et turniir on poole peal. Mina olin kirjutanud sama võistluse kohta, et see on läbi, sest ei olnud 21 parema hulgas edasi pääsenud. Kui eelmisel aastal oleks ka teine turniir otsa tulnud, oleksin viimasena edasi pääsenud.

Nägin unes, et kõndisime rivis läbi lume. Mõtlesin, et vanasti ei saanud sellepärast midagi teha, et kõik olid liiga väiksed, ja nüüd ei saa sellepärast midagi teha, et kõik on liiga vanad ja räägivad midagi täiskasvanutest. Kaalusin, kas saata see lause ühise e-mailina Piretile, Oudekkile, Kristerile ja Klausile. Ma ei viitsinud ise ka enam eriti midagi teha.

0 vastukaja: