teisipäev, oktoober 18, 2005

Peojärgsed unenäod

Nägin unes, et olin Kaunase puiestee hoovis ja olin nii pikk, et ulatusin neljanda korruse rõduni. Marek, kes seal elas, oli sama pikk.

Nägin unes, et leidsin radiaatori juurest Oudekki kirja kindralile ja lugesin selle läbi. Rämps läks põrandale laiali, hakkasin seda koristama ja koristades hingeldama. Pille tuli ja küsis, kas see on Oudekki rämps, ta nägi maas ühel paberitükikesel Oudekki nime. Ütlesin, et jah, Oudekki kirjutas kindralile maskeeritud ähvarduskirja ja ma lõin sellele kaasa pandud kanamuna pooleks, et näha, kas see on mädamuna.

Nägin unes, kuidas vaatasin vana inglise keele õpikut ja ütlesin, et selles on väga hea kaart, sest selle järgi sain ma selgeks Siberi piirkonnad - Vaikse ookeani äärse ja sellest läände jääva, mis on ühte rahvusvahelisse organisatsiooni kuulumise vastu. Hakkasin kaks korda auku liiva panema, aga Klaus ütles, et ma ei paneks, sest sealt pole kõiki veel välja toodud. Istusime Meelva sarnasesse kööki klassiga sööma. Tahtsin istuda poiste lauda, aga ei mahtunud ja pidin istuma seina äärde tüdrukute juurde, kusjuures Helen mahtus poiste lauda. Lõppenud oli rahvahääletus ja loeti parajasti hääli. Rääkisin Tulvistele, et ma rikkusin vist oma sedeli kogemata ära, sest ma arvasin, et tuleb märkida ristiga, kas ma olen Euroopa Liitu astumise poolt või vastu või siis sellega seoses moodustatava kogu kandidaadi initsiaalid, aga pärast tuli välja, et tuli kirjutada terve kandidaadi nimi, kusjuures polnud öeldud, kes kummal poolel on. Üks meist ronis jämeda puu otsa ja murdis selle küljest jämedaid kuivanud oksi. Räägiti, et selle puu oksad ja tüvi on erinevat liiki, sest puu kunagi langetati ja poogiti kännu külge uued oksad. (See unenägu tuli mulle meelde alles siis, kui olin kaks lühemat üles kirjutanud.)

0 vastukaja: