pühapäev, november 27, 2005

Episoode nädalalõpust

Üks mees ütles, et ta sai teada, et teine mees on juba 44-aastane, tema arvas, et ainult 30-ringis. Ma kahtlen, kas ta ikka on 44, kui käisin temaga samal ajal ülikoolis. Või olen ma ise ka vanem kui ma arvan? Muinasjutud ju hoiatavad selliste eksituste eest.

*
Eile küsisin, kas minu lambaluuletusi mäletatakse. Üks neist sobis jutuajamise kontekstiga. Vastati, et ei mäletata. Teine isik küsis, kas tuleb öelda, et mäletatakse, et ma seda ette ei loeks. Lugesin selle ette. Öeldi, et need, kes kaebavad, et ei saa aru, miks ikka veel riimilist luulet kirjutatakse, ei arvesta, et inimesed, keda pole laulma õpetatud ja kes ei oska noote kirja panna, vajavad sellist luulet laulu asendajana. Mulle meenus, et vanasti luuletusi lugedes kuulsin neid oma peas sageli lauluna.

*
Üleeile räägiti, et üks telesaade on hea rahulik, samal ajal kui osad on liiga kiired. Mina ütlesin, et minu arvates on televiisoris kõik liiga kiire. Öeldi, et need on soome-ugri probleemid. Mõtlesin, et televiisor on hullem kui raadio, sest televiisorist peab veel pilti ka jälgima.

*
Kõndisin teel, kuhu oli joonisatud jalakäijate ja jalgratta märke. Need ei olnud liiklusmärkidel, vaid otse asfaldil. Keegi oli neid veel ka sodinud. Kõndisin piltidest ringiga mööda, sest ei tahtnud kellelegi peale astuda, eriti veel soditutele. Liiklusmärgiks oleks võinud panna, et see on maalrite tee.

*
Talvesaapa omadusi saab ka mõttejõuga muuta. Kui läksin välja, olid nad liiga libedad, aga tagasi tulles ei saanud ennast enam isegi tahtlikult jääl libistada. Nendega ruumis sees istudes olid nad vahepeal liiga palavad, aga vahepeal läks see meelest ja kui meelde tagasi tuli, siis enam ei olnud.

*
Mult küsiti, kas ma mõtlen sügavalt või olen haige.

0 vastukaja: