reede, detsember 30, 2005

Kasvamine. Male. Saun.

Nägin unes, et pidin esitama kassasse tõendi. Sander ütles, et see on ehtne ja kassapidaja jäi kohe uskuma. Selle kohta, kes oli esitanud enna mind, ütles Sander, et tema oma on võltsitud, sest seal on vapilõvide arv vale. Kassapidaja jäi seda ka uskuma. Peale seda lugesin ülikooli raamatukogus. Seal oli kehtestatud karm kord. Töötajad käisid ringi ja kontrollisid, mida keegi luges. Kui neile asi ei meeldinud, siis ütlesid nad, et sellega tuleb minna korrus madalamale. Läksin ruumi, kus klass pidi istuma ümber suure söögilaua. Tahtsin istuda seina äärde, mitte laua keskmisele küljele. Mõtlesin, et tahaksin uuesti kuulda, kuidas minu klass laulab. Läksin ootama klassi 308 sissepääsemist. Seal tuli minu juurde koer, kes oli liiga sõbralik. Pealegi võis ta vale reaktsiooni korral kurjaks muutuda. Tuli Helen ja ütles: "Helen tuli siia." Ütlesin, et õnneks, nüüd hakkab see koer hoopis teda kiusama. Mulle tuli meelde, nagu oleksin ühes unenäos ka millegi kohta õnneks öelnud. Koer jättiski nüüd mind rahule ja hakkas Heleni poole hüppama. Helen läks ära. Nägin, et Viive jälgib mind aknalaua juurest. Läksin nurga taha, et ta ei saaks seda teha. Raadioruumist tulid Sander ja Erik. Sander, kes oli vahepeal olnud klassi pikemate ja seejärel lühemate hulgas, oli jälle pikaks kasvanud. Erik, kes oli olnud algul minust pikem, aga seejärel lühemaks jäänud, oli ka uuesti kasvanud. Keegi tahtis, et me mõõdaksime, kumb meist nüüd pikem on. Ütlesin, et Erik on pikem, seda on näha kõige paremini silmade kõrguse järgi, pealaest ei saa nii hästi aru. Ütlesin, et veel hullem, mina võin ka uuesti kasvama hakata. Ütlesin, et nad teavad seda meest, kellel kasvamine ei lõppenudki ära. Rääkisime selle mehe traagilisest saatusest.

Nägin unes, et Klaus oli käinud ühel kiirturniiril mängimas. Ta oli saanud 3 punkti 9 võimalikust. Toomas oli saanud 2 punkti. Küsisin Klausilt, kas ta mäletab, kui palju mina sain, kas 4,5 või 5. Klaus ütles, et tema mäletab, et 5,5. Selles ma kahtlesin. Aga ma olin tulnud ette mitmest, kellele ma oleks võinud kaotada, nagu Aljoša ja Narusberg. Mõtlesin, et mina mängin 1. ja Klaus 2. järgu tugevusega. Ütlesin Klausile, et kui ta turniiride vahepeal malega ei tegele, on ta ühe järgu võrra nõrgem. A. Raag hakkas kellegagi mängima sellist malet, kus sai löödud nupud samale lauale käiguna peale tagasi panna. Ütlesin, et mina teadsin ainult, et kahel laual niimoodi mängitakse. Algas välkturniir. Esimeses voorus läksin kokku Raagiga. Pidime mängima omavahel kaks partiid. Esimese luges Raag endale mõne käigu järel võidetuks. Asi tundus kahtlane. Otsustasin teises mängus tähelepanelikum olla. See läkski nii, et ta pani avangus mustadega mängides etturi d4, kui see ei saanud sinna üheltki väljalt käia. Ütlesin, et see on valekäik, mis tähendab talle kaotust. Ta ütles, et ei ole valekäik. Aga kui läksin lasin kohtunikul kirja panna, et mina võitsin, ei läinud ta kohtunikuga vaidlema. Kuna mul ei olnud partii täpselt meeles, siis mõtlesin siiski, kas võis olla, et mina eksisin. Raag ütles, et spordikoolis toimuv välgumängimine on igavam. Ütlesin, et sellel on jah vähem mõtet, aga turniirid on jälle tervisele kahjulikumad.

Nägin unes, et läksin ühte suures majas asuvasse sauna. Selle klaasita aken avanes korrus madalamal olevasse sauna. Küsisin, et kas aknast paistab meeste või naiste saun. Vastati, et meeste. Võtsin riided seljast. Siis tulid teised ka sauna, aga selgus, et nemad riideid seljast ei võta. Selle peale mõtlesin, kas panna ka riided selga tagasi. Aga enne kui ma seda teha jõudsin, tuli sinna veel üks naine midagi küsima.

0 vastukaja: