teisipäev, detsember 06, 2005

Piilupardist Sinimütsikeseni

Nägin unes, et Piilupart Donald vahetas ametit. Üks amet seisnes oma käte ja jalgade pidevas ära põletada laskmises, nende asemele oli ette nähtud monteerida uued. Üks, kes oli juba põletamiseks kinni seotud, mõtles ümber ja hakkas läheneva tulelaine eest põgenema. Nii põlesid tal ära hoopis juuksed.

Panin ühe maja külge selle arhitektuuri kohta käiva kiituse. Kui tagasi tulin, oli sinna asemele pandud mitme elukutselise arhitekti pilt ja arvamus, et oleks midagi autoriteetsemat. Kui teiste alt enda teksti üles leidsin, siis nägin, et seda ei olnud siiski kommenteeritud, sest mis sa ikka kiitusega vaidled.

Seni elutud kunstloomad hakkasid elama ja liikuma. Juudas ja veel mõned saadeti surma. Ringi käis ka Saatan. Mõtlesin, et öeldakse, et sellised asjad juhtuvad unenägudes, aga ei saa ühegi tunnuse järgi öelda, kas mingi nähtus on unenägu või mitte. Kukkusin millegi tegemiseks pea ees aknast alla. Lõpuks jõudsin maapinnale. Seal mõtlesin, et kukuks edasi. Kukkusingi ka kanalisatsioonikaevu.

Pakkisin oma kooliranitsat. Mõtlesin, et peaks siiski ka täna kaasa võtma ka oma taskumalenupud, millega olin just mängimise lõpetanud, et oleks kindel, et koolis midagi teha on. Inglise keele kaustik oli mul juba varasemast kotis. Selle õppeaasta tunniplaani olin kirjutanud ühe varasema klassi õpilaspäeviku tühjaks jäänud nädalale. Õige lehekülje leidmisega oli tegemist, aga otsisin selle üles, et näha, mida täna veel kooli kaasa võtta tuleb. Täna oli neljapäev. Ma olin sel sügisel kokku 11 päeval koolist puudunud, sealhulgas polnud kooli jõudnud ühelgi neljapäeval. Aga Noorlaiu ingliskeelse ajalehe lugemise tund oli ainult neljapäeviti. Olin nõus Noorlaiule kõik artiklid kunagi järgi vastama, kuigi arvasin, et see oleks talle endale koormav. Kui ta oleks mult küsinud, miks ma üheski varasemas tunnis käinud pole, oleksin öelnud, et osalt haiguste tõttu, osalt võistlustel käimise tõttu.

Üks väike laps rääkis pikalt. Teda kiideti, et ta oskab hästi jutustada, järelikult on tal kirjandusannet. Kiitmise juures võeti ta sülle. Laps hakkas vahetpidamata karjuma, et teda ei tohi puudutada. Süllevõtja ütles, et see tuleb sellest, et laps on hakanud aru saama muinasjutust "Sinimütsike". Lahti ta last ikkagi ei lasknud.

0 vastukaja: