pühapäev, jaanuar 15, 2006

Bussiliiklus. "Maaleht". Vaade aknast.

Nägin unes, kuidas seisin koos teiste inimestega Kanali bussipeatuses. Taheti vastu võtta halba põhiseadust. Inimesed kavatsesid minna bussi peale sellele vastu hääletama, aga bussid sõitsid juba peatumata peatusest mööda. Võibolla oli see peatus ära kaotatud. Seetõttu hakkasin minema jala Pärmivabriku peatuse suunas, et kas sealt bussi peale minna või kuna siis oleks sõita jäänud ainult üks peatusevahe, minna kogu tee jala. Keerasin siiski ümber ja läksin Sõpruse silla juurde. Selgus, et bussid olid sealtkaudu ümber suunatud, sest Pärmivabriku juures käisid jalgrattavõistlused. Läksin bussi, kus oli ka kontroll. Ma ei tahtnud kontrolli nähes piletit augustada. Samas oleksin pidanud ka seda tegema, muidu võisin trahvi saada. Oleksin saanud vähemalt öelda, et mul on tunnistajad olemas, et kavatsesin lõpuks pileti augustada, sest lubasin augustada ka oma vastuhääle põhiseadusele.

Nägin unes, et "Maalehes" oli enne valimisi terve lehekülg täis pilte, mis ei olnudki fotod, vaid videod. Ühel videol istus isa tugitoolis ja tema kõrval tugitoolis istus Tuuli Koch, kes vilkus, vahepeal kadudes ja siis jälle nähtavaks muutudes. Isa rääkis seal, et see on lubamatu, et lehte pannakse kirjaliku teksti asemel videod. Ta ütles, et pealegi ei ole teatavaks tehtud kellaaega, millal filmimine toimub.

Nägin unes, et lamasin oma voodis. Mõtlesin, et peale kolimist hakkasin magama seda pidi, et teha muudatus, aga peaksin nüüdsest keerama pea teise voodi otsa, et asend vastaks sellele, mis ta oli Kaunase puiesteel. Halb oleks küll olnud, et siis oleks pea olnud lähemal suure toa uksele, kui sealt keegi tuleb. Teadsin, et kui vaatan aknast välja, ei näe ma seal siinset ümbrust, vaid Kaunnase puiestee hoovi. Nägin seda kujutluses ilma silmi avamatagi. Ma ei mäletanud ainult, kas seal elades vastasmaja paistis ka siis, kui puudel olid lehed või mitte. Aga praegu olid puud raagus. See vaatepilt tuletas meelde, et seal hoovis elas ka Oudekki. Mõtlesin, et sel aastal, kui lugesin kokku, mitu korda ma kedagi unes nägin, kartsin, et esikohale võib tulla Oudekki, aga tegelikult tuli mitu inimest temast ettepoole. Nüüd hakkan teda veel harvemini unes nägema, sest temast pole vaja enam nii palju mõelda, sest põhilised asjad on juba ära mõeldud.

0 vastukaja: