neljapäev, jaanuar 12, 2006

Tänasest "Postimehest"

Erkki Bahovski nimetab, kuidas tahetakse EL põhiseaduskava jälle läbi suruma hakata, viidates välismaale ja Rahvaliidule, aga ei maini Urmas Paeti eilset artiklit tema oma lehes.

*
Ukraina kohta kuuldub, et sealne president teeb nägu, nagu oleks gaasihinna tõstmise leping Venemaaga olnud vastastikku kasulik, aga vähemalt täna jääb mainimata, mis on väidetavalt Ukrainale kasulikud punktid. Kas see, et hinda ei tõstetud veel rohkem?

*
Avaldatud on artikkel eurole ülemineku kiirendamise võimalustest, kuid üldse ei arutata enam, kas eurole üleminek oleks ka kasulik. Kuigi EL liitumisleping selleks lausa sunnib, peaks olema hea, et ta saab ise selle nõuetele mittevastavuse pärast peatada. On ikka vahe, kas hoida iga päev toidu muretsemisel käes oma kodumaa tegelaste pilte või välismaiste arhitektide loomingut näitavaid.

*
Jaanus Betlem kritiseerib religiooniõpetust. See õpetus ei tohiks siiski olla dogmaatiline, kui on religioonide paljusus. Tegelikult saab muidugi tutvustada kõiki uskusid ühe usu vaatepunktist, selleks üheks usuks võib olla näiteks ateism. Ekslik on arvata, et usuga ei kaasne mõtlemist. Mõtlemisest ongi tingitud, et usulahke on palju ja neid tekib juurde. Et üldse midagi uskuda, peab see teadvusesse jõudma, teadvusesse jõuda on asjal aga kergem mõtlemise teel.

0 vastukaja: