neljapäev, märts 30, 2006

Kirjavahetuse liigid

Mind kutsuti unenäos sõjaväkke. Üks teine kutsealune rääkis mulle, et talle oli öeldud, et homme asub 11 meest Võru suunas teele. Vastasin, et 11 on neid, kes lähevad Tartust, aga tegelikult läheb sinna väeossa üle Eesti üle 100 inimese. Tegelikult oli mul sõjaväest vabastus. Ma ei tohtinud siiski minna hommikul vaatama bussi väljumist, muidu oleks mind võidud ikkagi kaasa võtta.

Isa toas oli roheliste list. Kaalusin teatamist, et loon lisaks uue listi, kuhu kuuluvad õiged rohelised. Seal oleksime olnud mina, Klaus ja veel keegi. Isa toas oleva listi kohta ütles keegi, et sellest ei saa asja, sest kõik selle liikmed on teatanud, et nad ei tea lahendusi. Seal oli palju raamatuid, aga need ei rääkinud üldse, kuidas võiks lahendada tänapäeva probleeme. Siis hakkas selguma, et ajalooraamatutes mõned detailid sellest siiski räägivad, näiteks kunagise Kaug-Ida epideemia kirjeldus. Toa raamatute süsteem korraldati ümber.

Vaatasin mitu korda järjest EP koduleheküljele. Ta oli sinna kirjutanud, et ootab igal ööl oma tööandja surma. See tähendas, et talle ei meeldi tööd teha. Sisestasin otsingumootorisse mosaiikkaardi kõik Rootsi tükid. Kõiki ta siisiki ei haaranud, aga vastuse andis ikkagi. Kui muidu oli riikide sisestamisel tulnud lahti vastava riigi kodulehekülg, siis nüüd tuli hoopis ansambli oma, mille nimes üks sõna oli "Sweden". Tegemist oli trükisega, mille esiküljel olid ära toodud kõigi ansambli liikmete näopildid. Sellesse ansamblisse kuulusid ka Peep ja Reeli. Peebu ma tundsin enam-vähem ära, sest olin teda klassikokkutulekul näinud, aga Reeli nägu oli muutunud täiesti võõraks. Trükise teisel leheküljel oli veel fotosid. Ühel fotol oli üks mees kahe naisega voodis.

Vaatasin entsüklopeediast järgi märksõna "kirjavahetus". Seal oli öeldud, et kirjavahetusel on kaks alaliiki. Esiteks "regulaarne saatmine", mille korral kaks inimest saadavad üksteisele kirju suure sagedusega, teiseks "regulaarne avaldamine", mille korral kirju saadetakse natuke harvemini ja juhuslikumalt. Oli veel öeldud, et peale ümbrikus kirjade saatmise on olemas ka karbis saatmine. Hakkasin ka Kristerile paberile kirja kirjutama. Võtsin selleks vihiku keskelt tõmmatud joonelise paberi, mis oli juba kulunud. Mõtlesin neljast leheküljest täis kirjutada kaks. Kirjutasin omavahel seostamata lühikesi lõike. Mõtlesin, et Krister ei pruugi sellest aru saada, miks ma saadan talle nii väikese vahega kaks paberkirja. Siis tuli mulle meelde, et eelmist ma ei saatnudki Kristerile, vaid Oudekkile. Tegin nüüd ka ühe väikse värvilise pildi, kasutades pintslitena sõrmi. Iga sõrmeots sai kokku erineva värviga. Siis hõõrusin värvi laiali, nii et sõrmed said üleni värvilisteks. Henn maalis oma peopesa ka käejooni arvestades mitmevärviliseks. Siis hakati ühele naisele ja seejärel ka mulle tegema kogu keha katvaid maalinguid.

0 vastukaja: