reede, märts 03, 2006

Kool. Pulmad. Televiisori vaatamine.

Täna nägin unes, et olin koolis ja pidi tulema õpetaja Paesalu tund. Ma polnud sel õppeperioodil üheski tema tunnis käinud ja nüüd küsis ta mult puudumistõendeid. Mul olid tõendid ainult osade puudumiste kohta ja neid ei saanud juurde kirjutada, sest keegi ei mäletanud, miks ma puudunud olin. Arvasin, et ma ei pea neid esitama. Läksin õpetaja Kalme tundi. Ta küsis mult näha kodutööd. Mul oli see tegemata. Ütlesin, et kool on mõttetu, sest mul pole kunagi meeles kodutööd teha. Kuna mul see tegemata oli, andis Kalme mulle lugemiseks hoopis sõnaraamatu. Ma polnud kindel, kui palju niimoodi õpib, aga hakkasin seda lugema.

Järgmises unenäos läksin koos Erikuga raamatupoodi. Erik küsis raamatute järele, millest ma olin rääkinud. Ütlesin, et maailmas on olemas järjest rohkem raamatuid, millest ma midagi tean, aga mida Eestis ei ole. Läksime järgmisse majja. Seal jagati jõulukuuski. Tegin koos Kristeriga nalja nende hinna üle. Üritus muutus mitme inimese samaaegseteks pulmadeks. Ma ei õnnitlenud kedagi, sest mulle ei meeldinud seda teha. Üks peigmees istus minust vasakul, aga ta kolis minust paremale. Kuna seal rohkem kohti ei olnud, paluti mul istuda mujale, et ma ei istuks tema ja pruudi vahel. Ma ei pidanud vajalikuks seda teha, sest olin oma kohal. Vahepeal mõtlesin siiski, et lähen üldse seltskonnast minema, üksi kööki sööma, aga ma ei saanud seda teha, sest mul seisti teel ees.

Kolmandas unenäos rääkis Klaus sampode hindadest. Ühel hetkel ei saanud ma enam aru, kumb on Klaus ja kumb on Toomas. Nende vahel istus Helina. Ma sain alles siis aru, kumb on Toomas, kui ta tegi pähe eriti lapse näo. Klaus käitus minuga sarnaselt, aga temast nooremad vennad rääkisid hoopis teistsugust juttu. Helina ütles, et tema arvates on Klaus juba hull. Vaatasime televiisorit. Seal näidati muusikat. Muusika vahel tuli teadustaja. Ma ei saanud aru, kas see on Baumann, sest ma polnud tema pilti ammu ajalehes näinud. Küsisin Tõnult. Tõnu ja Helina vastasid korraga, et see on küll Baumann. Mõtlesin Helinale öelda, et Baumann saadab mulle kirju, aga ei hakanud ütlema. Televiisoris näidati erinevatest muusikavideotest vaid juppe, ühtegi ei näidatud tervikuna. Kell ei olnud veel väga palju, aga ma kippusin magama jääma. Ütlesin, et ma hakkan peale hilja tõusmise nüüdsest vist ka vara magama jääma. Järgmiseks ütlesin, et kuigi mul on silmad kinni, näen ma ekraanil toimuvat, aga tean, et näen seda valesti.

0 vastukaja: