teisipäev, mai 02, 2006

Laevasõit

1) Nägin unes, et jagunesime tänaval kaheks 2-liikmeliseks grupiks, mis hakkasid vahenditega ringi kõndima ja üksteist luurama. Läksin Jakobi mäelt Emajõe äärde, kus nägin õiget arsti asendavat oskamatut. Tema juurde tuli üks inimene, kellel oli otsast tulnud sõrm tagasi pandud, aga hakkas uuesti ära tulema. See arst ei osanud selle vastu midagi teha. Ta ajas haava peale pori ja lõi sõrme naelaga väikse puutüki külge. Hakkasin Ihaste suunas linnast välja minema. Veeretasin enda ees mitut muraka sarnast marja, et need hiljem ära süia. Teele, mida mööda ma läksin, hakkas keerama suur auto. Ma ei teadnud kindlalt, kuidas selle eest kõrvale hoida õnnestub.

2) Nägin unes, et tahtsin õhukeste raamatute riiulist välja otsida kõik isa raamatud. Leidsin raamatuid, millest ma varem teadsin küll pealkirju, aga ei teadnud, et need on isa kirjutatud. Siis vaatasin, et olen ikkagi võtnud välja liiga palju raamatuid. Hakkasin ülearuseid tagasi panema. Enne vaatasin igaühele sisse, et jätta välja need, millel vähemalt eessõna on isa kirjutatud. kui olin kõik läbi vaadanud ja osad tagasi pannud, tuli mulle mõte, et oleksin pidanud vaatama ka seda, kas isa kirjutatud ei ole järelsõna. Läksin oma madratsi juurde. Selle kõrval oleval pudelil oli millegipärast kork pealt. Kahtlustasin selle ära võtmises kõrvalmadratsil magavat pallimängijat. Karjusin selle eest tema peale, aga tema ütles, et tema pole seda puutunud.

3) Nägin unes, et sõitsime laevaga. Tulime Ameerikast. Saari nähes tundsin kergendust, öeldes, et varsti jõuame Euroopasse. Kui sain aru, et need on Briti saared, siis parandasin ennast, öeldes, et me olemegi juba Euroopas. Üle jõe läks sild, millel oli kolm korrust. Kahel esimesel korrusel olid sammaste küljes inimeste kujud. Piret ütles, et kui sõda tuleb, siis on hea mööda kolmandat korrust minna. Mina polnud sellega nõus, sest arvasin, et sild pommitatakse puruks poole minuti jooksul peale sõja algust. Laeva kapten näitas, kus on laevas tule tegemise koht. Isa polnud rahul, et kapten tegeleb küll laeva osadega üksikult, aga ei juhi laeva kui tervikut.

0 vastukaja: