reede, detsember 08, 2006

Kuplid. Pildistamine. Rahataotlus.

Nägin unes, et liikusime linnas ja võitlesime. Eesmärk oli teiste klaaskuplid puruks lüia. Sellega sain hakkama mina, sest mina olin lugenud raamatust, kuidas seda teha. Seejärel sõitsime rongis. Kuigi kuplite purustamine oli reeglitega kooskõlas, hakkasid teised mult nüüd nõudma, et ma nende kuplid välja maksaksin. Oleksin seda nende rahustamiseks teinud, aga mul polnud nii palju raha, et maksta kõigile. Teised tahtsid ka üksteist hävitada. Osad neist läksid rongist maha, kus hakkasid üksteisele raskeid kehavigastusi tekitama. Varsti olin paigal seisvas ruumis. Sinna tuli üks mees, kellega olin varasemal eluperioodil kokku puutunud, kuid keda ma vahepeal tükk aega näinud ei olnud. Nüüd ta tuli otsejoones mulle kallale. Viskasin ta läbi seinas oleva pilu välja. Sinna tuli joonistamisõpetaja, kes hakkas meiega rääkima justkui räägiks ta muinasjuttu. Ta kasutas oma jutus lühendit "laipäästmine", mis tähendas "laste päästmine". Täht i oli lühendisse niisama pandud.

Seisime foto tegemiseks kolmekesi reas. Ühel hetkel sain aru, et minust paremal seisev mees seisab seal ainult pettuseks, tegelikult tema pildile ei jää, vaid pildistatakse mind ja minust vaskul seisvat tüdrukut kahekesi. Pildistaja pildistamise järel naeris, et mina olin soovitanud tal selle tüdrukuga abielluda. Pildistaja arvates pidin ma seda ise tegema. Läksime edasi. Vaatasime, et me õigest majast mööda ei läheks. Leidsimegi selle üles. Sealt tahtsime osta süia. Mul hakkas unenägu ära lõppema, aga selle uuesti käivitamiseks tegin voodis lamades liigutusi, mida oleksin pidanud tegema poes. Mul sai raamat läbi. Raamatu lõpus võeti veelkord kokku, kuidas see tüdruk minu juurde jooksis. Arvustaja kirjutas, et raamatu autor muutis raamatu lõpus liigutused kombitavaks. Selle põhjal sain ma aru, et liigutusi ei olnud lugedes hakanud tegema mitte ainult mina, vaid tekst oligi kirjutatud selle arvestusega, et kõik lugejad neid teeksid.

Kirjutasin Tallinnasse saatmiseks avaldust, et mulle maleturniirist osavõtu eest raha makstaks. Olin kahel korral juba varem sellise avalduse kirjutanud, aga mulle siis ei makstud. Nüüd mõtlesin, et maksmata jäeti arvatavasti sellepärast, et vaadati, et mul on nii madal reiting, ja mõeldi perekonnanime nähes, et ma olen mingi kirjanik, kes malest midagi ei tea. Seetõttu leidsin, et sel korral tuleb juurde kirjutada, et kuigi reitingu järgi võiks arvata, et mul on teine järk, mängin ma vahel meistrikandidaadi tugevusega. Oleksin lisanud näiteid, kellega ma võiduseisust viigi olen teinud.

0 vastukaja: