kolmapäev, märts 21, 2007

Vesi

Olin ühes väikses linnas ja hakkasin sealt ära minema. Öeldi, et kui selles linnas midagi juhtub, siis saavad kõik linna elanikud seda kohe teada. Sellest järeldasin, et neil on nii igav, et nad räägivad iga sündmuse kohe üksteisele edasi. Kui mina oleks selles linnas alaliselt elanud, siis mina poleks igavust tundnud. Ära sõitsime paadiga. Kuna mind oli opereerinud blondiin, siis oli mul tekkinud ajutine hirm blondide juuste ees, mistõttu minu vaatevälja tuli nende eest varjata, et ma paati ümber ei ajaks. Paati juhtis Ansip. Ta ütles, et seab vastaskaldal igaksjuhuks väeosa lahinguvalmidusse, kuigi tõenäoliselt poleks kaldale jõudes keegi meie vastu lahingut alustanud. Ta sõitis üle kanali sinka-vinka, et hoida eemale välisriikide patrull-laevadest, mis oleks võinud meid milleski süüdistama hakata ja vanglasse saata. Kui järgmine kord sama teed samas suunas sõitsin, oli meid paadis ainult kolm. Algul istusin paadi servas, nii et paat kaldus ühele küljele ja vesi hakkas sisse tulema. Istusin pingi keskele, aga vett tuli paati edasi. Oli selge, et varsti läheb see põhja, kuid kaldani oli veel pikk maa. Järgmisel hetkel olime siiski juba õnnelikult kaldal.

Olin koos Lauri K. ja Kristeriga Emajõe ääres. Mul oli käes avamata õllepudel. Algul kirjutasin sellele sildi "Kristerile", aga siis peitsin sildi taskusse, et keegi seda ei näeks. Mõtlesin visata pudeli jõkke ja öelda, et selle saab endale neist see, kes selle esimesena jõest kätte saab. Lauri K. jäi lamama pea vee all. Olin arvanud, et ta on hea ujuja, aga ta ei jaksanud ise püsti tõusta ja teda tuli aidata. Kartsin, et tasku pandud silt võib veel millalgi päevavalgele tulla.

Vaatasin vana märkmikku. Seal oli tekst segamini väga ilusate värviliste piltidega, milliseid ma polnud ammu teinud, aga tahtsin nüüd uuesti teha. Ainult et igal paberil poleks nii hästi välja tulnud. Lõppes maleturniir. Olin saanud kolm punkti ja minu reiting oli langenud. M. Urm oli saanud kaks punkti ja tema reiting oli tõusnud minu omast kõrgemale, sest tal olid olnud tugevamad vastased. Nii ei saanud öelda, kumb meist tugevam on. Öeldi, et maailma keskmine reiting on langema hakanud. See oli seletatav sellega, et reitingu saab järjest rohkem inimesi, kellest paljud pole tegelikult õiged maletajad. Aga lisati, et Eesti keskmine reiting läheb vastuvoolu ja tõuseb. Õpetaja Holts hakkas dikteerima sõnalist matemaatikaülesannet. Ülesande tekst oli naljakas, nii et kõik naersid. Et see tuli üles ka kirjutada, siis hakkasin kotist sobivat kaustikut otsima. Tahtsin leida ruudulist, aga leidsin joonelise, kus oli teisi aineid ka sees. Hakkasin otsima puhast lehekülge. Otsisin väga kaua.

0 vastukaja: