laupäev, aprill 07, 2007

Kättemaksjad

Läksime ühele perele külla. Perenaine oli enne meie tulekut kirjeldanud, kui vastikute haiguslike sümptomitega inimesi on olemas. Nimetatud sümptomid olid minu omade sarnased, aga liialdatud. Nimepidi oli perenaine rääkinud, et minu luuletused on isa luuletuste vastand, selles mõttes, et isa omad on head ja kangelasliku inimese kirjutatud, aga minu omad on halvad ja nõrga inimese kirjutatud. Hakkasin rääkima varaste karistamisest. Perenaine võis aru saada, et ma saan aru, et ta on varas.

Käisime viimases klassis. Oli keemia tund. Ott oli keemias üle läinud sellisele õppele, kus ta käis küll teistega samal ajal tunnis, aga pidi vähem teadma. Õpetaja pani talle hindeks kolme, arvatavasti kättemaksuks kergemasse õppevormi ülemineku eest. Selline hinne oli eriti halb seetõttu, et Ott oli pidanud saama tulevikus doktorikraadi. Ott jäi kättemaksuks madala hinde eest tunnis magama. Õpetaja seletas teistele ainet edasi. Ta ütles, et sellest on raske aru saada. Üks tüdruk küsis, et kuidas raske. Asi oli selles, et sellel tüdrukul oli õpik ees, aga kõigil ei olnud. Õpetaja ütles, et õpikus on asjad tema jutuga võrreldes lihtsustatult esitatud. Need, kes olid raskemas õppes, said Otist paremad hinded. See tuli sellest, et Ott oli oma õppevormis üksi ja ei saanud teiste pealt vaadata, millised nõudmised on, aga kõik ülejäänud said.

Läksin koos Arieliga bussipeatusesse. Oli märts, ja lumi oli maas. See talv oli eelmisest kauem kestnud. Kui buss tuli, ei läinud üks tüdruk peale, sest tahtis teistega samas bussis sõita. Kui tuli järgmine buss, läksime mina ja ema peale, ning Ariel trügis kuidagi ema selja taha. Teised peale ei mahtunud ja jäid uut bussi ootama.

Minu blogis ei olnud ammu kommenteeritud, kuid nüüd tuli viimasele sissekandele kolm kommentaari korraga. Ütlesin, et need inimesed vist sellepärast kirjutasidki kommentaari, et vaatasid, et muidu on vähe kommentaare. Ema ütles, et see ongi asja juures kahtlane. Tõnu küsis, kas ühe kommenteerija nimi on selle inimese nimi, kes istub Türgi vanglas. Tahtsin omalt poolt lisada kommentaaridele vastust, et alkoholi joomine oleks muidu mõistetav, sest on inimese enda asi, kas ta ennast mürgitab või mitte, aga andestamatuks teeb asja see, et alkoholi joomise tagajärjel sünnivad haiged lapsed. Tahtsin vanni minna. Vannitoa ukse riiv oli katki läinud, aga oli ehitatud uus riiv pliiatsist. Saatsin kaks ülejäänud inimest vannitoast välja, et saaksin riided seljast võtta. Nad läksid, kuid üks neist oli ise ilma riieteta. Ta läks naerdes.

0 vastukaja: