teisipäev, aprill 10, 2007

Mäng ja pildid

Sain neljaleheküljelise ristsõnalehe. Viimasel leheküljel oli maleülesanne, mille oli välja mõelnud tuttav õppejõud. Seda hakati karja inimestega lahendama. Mängu viis lõpule see, et märgati, et ühes pingireas on kõigil sama värv. Ülesande omapära oli seisnenud selles, et mängus arvestati ka ajategurit. Esimest mängu olin vaadanud kõrvalt, teisel korral osalesin mängus ka mina. Minu ees laual oli kartul, mille kumbki pool oli erinevat värvi. Ma ei teadnud ikka veel, kas ma pean nüüd kartuli teistpidi pöörama. Õpetaja tuli ja küsis mult, miks ma puudusin. Vastasin, et puudusin kahest esimesest tunnist, sest mul olid kehas valud, kuid kolmandas tunnis olin juba kohal.

Vaatasime oma suureformaadilisi joonistusi. Pildil vaatasid akendest pead välja. Pead olid enda ümber tekitanud kuulidest kaare. Silmanurkades olid kõigil pildilolijatel punased täpid. Henn vajutas pliiatsil kahte nuppu ja tõstis nende abil pildil oleva inimese teise kohta. Ma ei teadnudki varem, et see võimalik on. Ütlesin, et kahju, et paberile ei saa restarti teha, mille järel figuur läheks oma kohale tagasi iseeneslikult. Samuti ei saa figuuri ühelt paberilt teisele tõsta. Henn ütles, et ei saa jah. Aga Klaus teadis, et seda kõike siiski tehakse. Leidsin, et siis on figuuride liigutamist hea kasutada koomiksite joonistamisel, kui ühte tegelast on vaja korduvalt kasutada.

Märkasin, et minu blogi on hakatud külastama tuhandeid kordi päevas. See tuli sellest, et viitasin seal ühele leheküljele, mille aadressis oli sõna "Russia". Nii sattusid minu blogile kõik, kes selle sõna otsingumootorisse sisestasid. Tänu külastuste arvu suurenemisele oli ühele sissekandele lisatud mitukümmend kommentaari. Hakkasin vaatama kõige värskema sissekande kommentaare, mida oli natuke vähem. Need olid ühe ja sama inimese pandud. Kommentaarid koosnesid erinevat pidi kaldkriipsudest. Aga kui neid tervikuna vaadata, siis oli näha, et tegemist on multifilmikaadritega, kus hunt hoiab peos hiirt ja sööb ta ära. Kommentaator oli kirjutanud kõige alla, et ei ole mõtet vaadata multifilmikaadreid detailselt. Mina leidsin, et kes hakkab uut multifilmi joonistama, see peab just olemasolevaid detailselt vaatama. Meil oli kodus ka maal selle hundi kohta. Mulle jõudis kohale välismaise blogilugeja saadetud plekist suhkrunõu. Selle järjekorranumber oli kolmekohaline, mis tähendas, et palju saadetisi oli veel teel. Mõtlesin, et kõik loevad minu blogi, aga keegi mulle midagi ei maksa. Aga edasi mõtlesin, et lõpuks saan varanduse ka kätte.

0 vastukaja: