pühapäev, juuni 24, 2007

Jaaniöösel magasin eriti kaua

Ajaloos pidi tulema kontroltöö. Aga mul polnud meeles kodus õppida, sest vahepeal oli koolivaheaeg. Kontrolltöös tuli kirjutada neljandast Liivi sõjast. Küsisin, kas Liivi sõdasid oli tõesti kuus. Kui tunni alguses oleks lubatud peatükk kordamiseks üle lugeda, oleksin saanud viie. Aga kui ei lubatud, hakkasin ikkagi kirjutama, arvates, et ülikoolist meelde jäänu põhjal peaksin saama kolme.

Oli inglise keele tund. Õpetaja tõlkis meile õpiku uue teksti uusi sõnu. Teised kirjutasid need vihikusse üles, aga mina olin väga unine ja istusin liikumatult. Ühte uut sõna, mida õpetaja nimetas, ma algul õpikus trükituna ei näinud. Kui uurima hakkasin, siis selgus, et see sõna tähendas mingit habeme peale pritsitavat vedelikku, aga mina olin pidanud selle sõna tähti pildil habeme osaks. Lauri K. hakkas tundi tõsisemalt suhtuma, kui ta kuulis, et inglise keel on üks kolmest tänavusest lõpueksamist matemaatika ja eesti keele kõrval. Järgmisel aastal lõpetajatele pidi lisanduma ka kirjanduse eksam. Eelmine kord kooli lõpetades olin valmistunud lõpueksamiteks terve õppeaasta, aga nüüd pidin saama õpitud mõne päevaga. Mul võis see ebaõnnestuda. Tahtsin minna koju ja välja magada, aga ei olnud kindel, kas ma suudan piisavalt palju tunde magada.

Nõu sees olid lihavõttemunad. Ütlesin, et olen mune sama moodi värvinud. Parandasin ennast, et minu värvitud munadega samasugused on siin hoopis keefiri pakid. Lauri N. kutsus mind kaasa minu koti juurde. Ta oli minu kotist välja võtnud kamba märkmiku. Ütlesin talle, et ma olen varemgi öelnud, et ta ei tohi minu kotti avada. Ta tegi seda nähtavasti iga päev. Aga ma ei hakanud talt märkmikku ära ka võtma, sest see oli nii huvitav, et ma natuke tahtsingi, et keegi seda vaataks. Olin võtnud Hennu kamba liikmeks. Lauri oli seda märkmikust teada saanud ja seda ära kasutades käinud Hennule kamba asjadest rääkimas.

Lähenes maleturniiri viimase vooru algus. Pärnits rääkis, et on juhtunud ennekuulmatu asi ja üks auhinnalise koha kandidaat on vastase raha eest ära ostnud, et see temaga viiki lepiks. Kui Pärnits ära käis ja tagasi tuli, siis ütlesin, et ilma selle tehinguta oleks raha pakkuja mängu nagunii võitnud. Vestluskaaslane sai selle märkuse peale pahaseks. Tundus, et asi oli selles, et ta siiski ei olnud enam Pärnits, vaid venelane, kes oli üks neist tehingus osalejatest.

Kooli saalis mängiti väheste inimestega korvpalli. Algul vaatasin pealt, siis läksin ka mängima. Klaus ütles, et kui ma nii mängin, siis tema ei saa mängida. Tundus, et Klaus lihtsalt tahtis, et mina oleksin korvpallis nii palju nõrgem, et ei mängikski. Olin iga rünnaku ajal sellel poolel, kumb parajasti ründas.

Muruplatsil mängiti jalgpalli. Osad mängijad olid pimedad. Väravavaht oli väike laps, ja suur pime lõi talle värava. Protesteeriti, et see on ebaaus, sest pime ajas väravavahiga juttu ja pimedatel on nii terav kuulmine, et ta sai hääle järgi aru, kus värav asub.

0 vastukaja: