teisipäev, august 14, 2007

Film Ameerikast

Vaatasime filmi sellest, kui palju Ameerika teistest riikidest vägevam on. Ameerika presidendi lähikond oli teistest isoleeritud ja teised otsuste väljatöötamisel ei osalenud, ainult hääletasid poolt. Üks presidendi vastane sai otsusest teada, et keelatakse ainult tulirelva üks detail. Sellest järeldas ta, et relv ise ei ole keelatud. Seetõttu hakkas ta selle relvaga läbi ukse presidendi lähikonda tulistama. Ta arvas, et ta lasi nad maha, aga ust lahti tehes selgus, et tuba on tühi. Presidendi lähikond sattus paanikasse, kui sai teada, et üks asi sõltub sellest, mida tehti 200 aastat tagasi. Nimelt ei olnud 200 aastat tagasi Ameerika veel nii vägev riik. Tolleaegset Ameerikat iseloomustati pruuni-mustakirjuna. See tähendas, et seal olid vaheldumisi natside alad ja neegrite alad.

Üks putukaliik läks pööningul korstnasse, kus teine putukaliik juba ees ootas. Ees oodanud putukad olid kristlased ja kuulutasid välja iseseisvuse, kuigi maja oli täis suurriiki. Putukad läksid korstnast massiliselt kaitsma pööningu piire.

Arutati, kas endised poliitvangid peaksid minema endiste kommunistide valitsusse. Nad ei läinud. Mulle soovitati, et ma võiksin hakata pankuriks või majandusministriks. Pidasin paremaks hakata pankuriks, sest majandusministri tööga kaasneb liiga suur vastutus. Tahtsin hakata koolimajas aja peale ringiratast suuatama, startides esimeselt korruselt ja läbides kolmandat korrust. Ma ei teadnud, mitu tiiru teha ja mis kell startida. Kell 40 käis kell tundi. Lükkasin stardi edasi kella 45-le, et koridorid tühjeneksid.

0 vastukaja: