laupäev, september 08, 2007

Ämblike arvutivõrk

Ämblikud koovad võrku, et hakata internetiga konkureerima. Nad on kuulnud, et internetil pole omanikku. Nad arvavad, et see on inimeste rumalus. Nemad on küll oma võrkude omanikud. Kui nad loovad alternatiivse arvutivõrgu, on nad ka selle omanikud.

Ämblike arvutivõrku jääb kinni esimene kärbes, veel enne kui võrk valmis saab. Ämblikud võtavad tal vere välja ja jagavad ära. Nad uurivad kärbse DNA-d.

Enne kui neil midagi välja uurida õnnestub, jääb võrku kinni ka üks hiir. Ämblikke see ei üllata, sest nad teavad, et et arvutitel on hiired. Nad tahaksid uurida ka hiire DNA-d, aga seda hiirel ei ole. Ämblikud viskavad hiire minema, öeldes, et hiired on rohkem kasside valdkond.

Siis jääb võrku kinni esimene inimene. See on tuntud arvutisõltlane. Ämblikud kardavad, et inimene hakkab nendega konkureerima võrgu omamisõiguse pärast. Seetõttu seovad nad inimese silmad kinni, et see midagi ei näeks. Aga inimene näeb niitide vahelt ikkagi. Ta paneb tähele, et ämblikel on ainult kaheksa jalga, samal ajal kui temal on kümme sõrme ja kümme varvast. Nii et ämblikud ei saaks talle arvutimängude mängimises vastu. Seetõttu teeb inimene ettepaneku, et ämblikud mängiksid temaga võidu ühte arvutimängu - see kes võidab, saab kaotaja üle võimu.

Ämblikud võtavad ettepaneku vastu. Nemad võidavad, sest kuigi ühel ämblikul on vaid kaheksa jalga, on ämblikke palju, aga inimest üks. Ämblikest saavad uued monopolistid.

0 vastukaja: