kolmapäev, november 28, 2007

Arstil käimisest riigijuhi kõneni

Olin arsti juures. Arst kaapis mu kõrvalesta. Ta ütles, et sellel on liiga suur radiatsioon. Nii oli olnud juba eelmisel uurimisel. Siis mulle veel süstikuuri ei määratud, aga nüüd määrati. Arstile tegi muret, et selle haigusega süstitavad sageli võpatavad, nii et süstal puruneb. Ütlesin, et ta mind hoiataks, kui ta torkab, siis vast ei ehmata. Arst ütles, et tavaliselt nad hoiatavadki. Hoiatusest hoolimata tundus süstal purunevat ja rohi valest otsast välja voolavat. Arst jättis nõela kehasse ja hakkas süstlasse uut rohtu panema. Mulle tuli süstimise ajal uni peale. Kuigi ma juba peaaegu magasin, karjus arst, et ma rahulik oleksin.

Vaatasin turniiri lõpul kella. Millegipärast oli kella numbrilaud tagurpidi. Aga see oli niimoodi tagurpidi, et ei saanud üldse aru, kuidas ta saab kunagi õietpidi olnud olla. Lõpuks sain aru, et mul on selline kell, millel tuleb number 1 mõlemas suunas 12 pealt liikuma hakates. Läksin ühte majja ja ronisin pööningule. Kui varem selles majas käies olin pööningule ronimise ajal koti alumisele korrusele jätnud, siis nüüd ma seda ei teinud, et pererahvas ei saaks teada, et ma nende majas olen.

Vaatasin televiisorit. Toomas tuli ja teatas, et kohe hakkab teisel kanalil saade, mida ta vaadata tahab. Praegusel kanalil pidi ka uus saade algama, ja ma oleksin vaadanud seda, sest ma ei saanud aru, miks peavad alati teised oma tahtmise saama. Läksin oma tuppa. Seal oli teine televiisor ja ma võisin ka seda vaatama jääda. Aga ma ei teadnud enam, mis kanalit ma olin vaadanud. Samuti ei teadnud ma, mis saade seal algab.

Mind jälgis tänaval Vene spioon. Tagusin talle vastu nägu. Läksin kooli klassiruumi 102. Seal oli laudadel rohkelt Nõukogude aja esimesel poolel välja antud teaduslikku kirjandust. Hakkasin seda vaatama. Oli kirjutatud, et aatomi sees on mandliosakesed. Oli ära toodud Poola riigijuhi kõne. Ta ütles kõnes, et poolakad ei olnud kunagi mõelnud, et nende riik peaks sotsialistlik olema, aga asi muutus, kui Nõukogude Liit Poola eest verd valas. Mõtlesin, et Nõukogude Liit selleks verd valaski, et Poola üle võimu saada. Riigijuht jätkas kõnet sellega, et palus, et üks tema sugulane ja üks tema sõber vangistusest vabastataks. Venelased ei lasknud tal kõnet lõpetada.

0 vastukaja: