pühapäev, november 25, 2007

Tagasi unenäolainel

Turniiril tehti kirjalik test sõrmede ja tähtede seoste kohta. Vastasin kõigile küsimustele, kuigi kõiges polnud kindel. Aga olin kindel, et ühele pikale jämedale sõrmele vastab M ja tema kõrval olevale sõrmele N. Rääkisin, et kui isegi M-sõrmega vajutada klahvi N ja N-sõrmega klahvi M, jäävad sõrmed ise ikkagi samaks. Vahepeal läksin ja tõstsin väljas liivaämbriga lombist vett. Siis läksin majja tagasi testi õigeid vastuseid vaatama. Selgus, et olin eksinud, kui arvasin, et igale sõrmele vastab ainult üks täht. Suurele osale sõrmedest vastas mitu tähte. U. Tõnisson jagas mitme mehe vahel münte, mis ta oli turniiril auhinnaks saanud. Ühe portsu münte jättis ta endale. Märkasin, et Trummal võtab endale rohkem kui teised. Keegi peale minu seda ei märganud. Aga kui jagamine läbi sai, vaadati imestusega, et müntide arv ei klapi. Üle lugedes tehti kindlaks, et Trummal on võtnud rohkem.

Olin ühe asja Kerstini kohta just talle endale teatavaks teinud. Nüüd tahtsid teised ka seda teada. Kui Kerstin ise juba teadis, olin põhimõtteliselt nõus rääkima ka teistele. Aga ma ei olnud kindel, kas rääkida nii kiiresti. See asi oli plastiliinist.

Erik ütles, et ta kingib mulle sünnipäeva puhul kilekoti. Selle üle olin imestunud, sest pool aastat tagasi olin tema käest juba ühe sünnipäevakingi saanud.

Kirjutasin Helinale kirja. Kiri tuli sama pikk kui varasemad, aga nüüd tundus kirjutamise aeg lühemana. Minu poole pöördus inimene, kes vahepeal oli Helina ja vahepeal üks vanem naine. Ta selgitas, et loenduriga mõõdetav huvi võrgulehekülje vastu tõuseb vahepeal hoopis seetõttu, et parool läheb kaduma ja siis tuleb lehekülge mitu korda järjest avada. Ta täpsustas, et ta ei räägi seda mitte sellepärast, et teda male huvitaks. Kui teda male ei huvitanud, siis mul ei olnud teemasid, mis teda huvitada võiks.

Üks kirjastusega seotud inimestest oli olnud eelmises Riigikogu koosseisus, uude koosseisu oli pääsenud järgmise inimesena Trummal. Võibolla oli praegu seal ka kaks meie kirjastusega seotud inimest. Riigikogu liikmed jagunesid rühmadeks vastavalt sellele, kui palju keegi hääli oli saanud. Trummal oli kõige vähem hääli saanute rühmas, millel oli kõige väiksem sõnaõigus. Selgus, et Trummal oli saanud Riigikokku roheliste nimekirjas. See oli mulle üllatus, kuigi olin rahul nii Trummali Riigikokku pääsemise kui ka tema parteivalikuga.

Hakkasin tegema ajaloo testi. Igale küsimusele vastamise järel sain kohe vastuse ära vaadata. Kõigepealt ei arvanud ma ära ühe vana-vene kunstistiili nime. Seejärel ei arvanud ma ära, et üks inimene sai algul ajaloo kandidaadiks ja seejärel filosoofiadoktoriks. Arvasin, et nüüd olen ma vigadest õppinud ja annan järgmistele küsimustele loogilised vastused. Kuid ma eksisin ka selles arvamuses, sest järgmised küsimused ei olnud enam faktiküsimused ja nende puhul polnud võimalik eelnevate küsimustega saadud kogemusi rakendada.

0 vastukaja: