neljapäev, detsember 06, 2007

Mäng nooltega

Helena tegi ettepaneku hakata jälle mängima mängu, mida me olime kunagi mänginud. Hakkasime põrandale joonistama nooli, mida mööda me mängult liikusime. Mina joonistasin helesinise värviga. Minu nool läks Helena noole juurde ja siis jälle sealt eemale. Võibolla oli helesinine värv hoopis hambapasta. Igalepoole ei tohtinud joonistada, sest oli vahe, kas joonistada vaibale või paljale põrandale. Mul oli käsi värvine ja vaipa puudutades määrisin selle kogemata natuke ära. Teist korda vaipa puudutades määrisin seda kogemata ka teisest kohast. Teatasin, et lahkun mängust. Henn ütles elevil häälega, et tema ühineb mänguga minu asendajana.

Ükskord oli olnud torudes ummistus. Ema oli sellest aastaid hiljem kui ummistuse avastaja ühes raamatus kirjutanud. Aga üks naine oli sellest kirjutanud ühes teises raamatus kui ummistuse likvideerija. Mina olin ummistuse ajal laps ja käisin päev läbi väljas ringi ja rääkisin, et meil on ummistus. Nüüd oli mul võimalus lisada kolmas raamat lapse silmade läbi.

Kõndisime metsas. Eespool nägime karusid. Keerasime teelt kõrvale, et karude eest ära peita. Aga mets oli nii lage, et ei olnud näha kohta, kuhu peita.

Pidin maleturniiril minema kokku Peebuga. Peebul oli laual lahti raamat, mille abil ta minu vastu valmistus. Sinna oli kreeka tähtedega kirjutatud "lyrics". See tähendas, et ta valmistus psühholoogiliselt minu kui luuletuste kirjutaja vastu. Sama oli teinud minu eelmise vooru vastane. Ütlesin kellelegi, et nägin, millist kreekakeelset raamatut Peep loeb. Tegelikult rääkisin ebatäpselt, sest kreeka tähtedega oli kirjutatud ainult üks sõna. Mul olid Peebu vastu valged ja mängisime ühte Hispaania avangu varianti. Kui mäng läbi sai, palus Peep mind, et ma näitaks, kuidas selles variandis kaotada võib. Vastasin, et ma ei ole enam eriti avangulõksude raamatuid uurinud. Hakkasime siiski variandi algseisu peale panema. Panin nupud päris mängu algseisu, mille kohta Peep ütles, et seda ei olnud vaja. Vastasin, et tegin seda inertsiga. Hakkasime varianti peale mängima. Peep tahtis vaadata hoopis käiku Oc4. Ütlesin, et see ei ole enam Hispaania avang. Mustadega käis Peep c5, mis oli kindlasti nõrk käik. Mõne hetke pärast sihtisin odaga tema kuningat ja mõtlesin panna järgmisel käigul lipuga mati. Mõtlesin, et mängus oleks pidanud hoopis seda avangut kasutama. Siis nägin, et lipuga matti ei olegi, sest must saab lipud välja vahetada. Ettevalmistav käik ka poleks aidanud, sest siis oleks must kuningas käiguga e8-f8 põgenenud. Lõpuks nägin, et mati saab panna teise odaga.

0 vastukaja: