neljapäev, detsember 27, 2007

Uutmoodi kraadiklaas

Koolimaja oli arhiiv. Läksin sinna, kuna pidin E. Loone doktoritöö arvutisse sisestama. Kui olin mõned leheküljed sisestanud, tuli Vihmand, kes küsis, kas ma leidsin midagi. Nüüd sain aru, et olin võtnud hoopis kandidaaditöö, sest see oli eesti keeles. Doktoritöö oleks pidanud olema vene keeles. Läksin üles tiivatrepist, kus üks klassivend hüüdis mulle midagi pilkavat. Läksin tiiva teisele korrusele. Viskasin koridoriuksest sisse palli. Üks klassiõde püüdis selle kinni. Kuna ta oli arvestanud, et ma viskan kindlasti nõrgalt, mina aga viskasin tugevalt, kukkus ta pea lõhki.

Oli inglise keele tund klassis 206. Loeti õpikust harjutust. Õpetaja Kalme palus järgmisena lugeda minul. Pidin küsima, kus järg on. Põhjendasin seda sellega, et mul läks mõte mujale. Pidin alustama ka järgmise harjutuse lugemist, kus tuli leida vastandsõnu. Ütlesin, et vastandsõna on diffusion. Kohe pidin vabandama, et olin öelnud esimese asemel teise sõna vastandsõna. Aga selgus, et Kalme ei küsigi kõiki sõnu järjest, sest ta jättis mõned sõnad jälle vahele ja palus Gerlit natuke tagantpoolt öelda vastandsõna sõnale district. Gerli jäi mõtlema. Ütlesin ise, et vastus on hole. Õpetaja pistis karjuma. Parandasin ennast, et whole. Õpetaja ei teinud välja, et ma ennast juba parandanud olin, ja parandas mind veel omalt poolt. Tegelikult ei jäänud ta selle variandiga ka rahule. Protesteerisin, et on öeldud, et riigid on provintsid ja maailm on tervik. Minu kõrval istuv Krister ütles, et väga õige, proovitagu aga järgi. Peep ütles, et keegi oli hiljuti püüdnud tõestada, et Krister on maailma valitseja. Peebu lause tegi teistele nalja, sest ei seostunud eelneva jutuga.

Kirjutasin uut blogisissekannet sildiga "kommentaar". Eile olin kasutanud samasugust silti. Enne kui ma uue sissekande valmis sain, nägin, et eilsele tuli neli kommentaari. Kommenteeritavas sissekandes olin kirjutanud, et võib puhkeda näljahäda. Tahtsin hakata saabunud kommentaare lugema. Samal ajal hakkas väga kiires tempos veel rohkem kommentaare lisanduma, millele ei paistnudki enam lõppu tulevat. Ütlesin Klausile, et üks võimalus on, et nende kommentaaride sisu on sõim. Esimene kommentaar koosnes viitest filmile. Teisi ei saanud lugema hakata, enne film käivitus. Tulin sealt välja, et minna kommentaaride juurde teist teed, et saaks ikkagi teisi lugeda. Läksin kogemata vastu seinal rippuvat kraadiklaasi. See muutis kraadiklaasi näitu, sest tal oli küljes kaks nuppu, millest üks oli näidu suuremaks ja teine väiksemaks muutmiseks. Küsisin valvelauast, kuidas näidu õigeks tagasi saab. Vastati, et ei tea. Järeldasin, et ainuke võimalus näitu parandada on teha seda raadio põhjal, aga seal arvatavasti valetatakse. Kraadiklaasi kõrval rippus vineerist naine - pea koos rindadega. Üks geeniteadlane soovitas panna sidrun saia vahele ja vaadata, mis siis juhtuma hakkab.

0 vastukaja: