esmaspäev, jaanuar 14, 2008

Raamatud minu kohta

Klausi joonistus oli klassi ees ja mina püüdsin seda oma kohal teisele paberile ümber joonistada. Klaus pani oma senise joonistuse asemele uue ja ma hakkasin oma paberil ühe koopia kõrvale teist joonistama. Läksin ja kallasin klassi ees vett maha. Ema hüüdis: "Autojuhid!" Sellega tahtis ta öelda, et vesi ei tohi sattuda pikendusjuhtme peale, muidu võib sealt eluohtlikke sädemeid üles lennata. Aga kui prillid ees on, ei pidanud sädemed silma sattuma. Varasematel kordadel oli sädemeid silma suunas lennanud, aga silma oli päästnud õigeaegne sulgemine.

Klaus kirjutas minu kohta raamatu. Minu kohta ilmuvate raamatute arv paistis minevat päris suureks. Ühe olin kirjutanud ise. Klaus oli laenaud oma raamatusse need kohad, millega ma enda raamatus rahul ei olnud, ja neid võimendanud. Ütlesin Klausile, et tema raamat on ehtne aruanne KGB-le, sest see on vene keeles. Klaus näitas, et algus on küll vene keeles, aga keskelt on raamat eesti keeles. Lõpp oli ka vene keeles. See vene keel võiski olla vigane, sest raamat pidi jäljendama omaaegseid dokumente.

Olin õpetajate päeva ettevalmistuspäeval aktiivselt sõna võtnud ja kavatsesin samu sõnavõtte korrata õpetajate päeval. Olin riimidega valetanud, kasutades väljendeid Otu raamat "Totu", kooli juubeli puhul läbi lugeda tulev isa juubeli puhul ilmunud raamat ja Otteri raamat "Potter". Halb oli see, et kuigi valetasin õpetajate päeva puhul, võisid tundi külastavad õpetajad hakata arvama, et valetan alati.

0 vastukaja: