laupäev, veebruar 16, 2008

Kardin rõduakna ees

Helina oli postkasti kontaktidesse lisanud oma foto. Uuel fotol olid tal juuksed teist värvi kui varem blogis olnud fotol. Postkasti fotol tõstis ta käed pea kohale, aga sõrmed ei mahtunud pildile.

Soomest Eestisse tulevatele autodele anti siin viibimise ajaks teistsugune number. Soomes kasutusel olevad autonumbrid olid pikemad. Ema ütles, et Helsingis on väga palju taksosid, sest kes ikka tahab jala käia. Vastasin, et mina küll eelistan jalakäimist. Sõitsime autoga. Ema juhtis. Ütlesin talle, et ta lõpetaks kihutamise. Ema vastas, et meil on väga kiire. Ühe auto vastutuleku ajal olime vastassuuna vööndis, jõudes sealt napilt välja keerata. Ütlesin emale, et ta kaotas vahepeal juhitavuse.

Õhtul enne magamaminekut oli mul kombeks vaadata Helina blogisid. Täna ei teinud ma seda veebibrauseriga, vaid lugesin nende blogide sisu Norton Commanderist. Helina kirjutas seal tegelasest, keda ta nimetas sõnadega "üks tüdruk". Selle all mõtles ta arvatavasti ennast. Läksin rõdule. Vaatasin rõduaknast sisse. Nägin kardinat, aga mitte selle taha. Arvasin, et kohe tõmbab keegi kardina eest. Tegin ehmunud häält.

0 vastukaja: