neljapäev, märts 13, 2008

Mis teeb kevade eriliseks?

Räägitakse, et praegu on varakevad. Paljude inimeste jaoks on kevad lemmikaastaaeg. Vist rohkematele inimestele kui muud aastaajad. Miks? Ehk soojuse pärast? Aga suvel on soem. Ehk ollakse suve kätte jõudes soojusega juba liiga harjunud. Sel juhul peaksid vajalikud olema ikkagi ka külmad aastaajad, et harjumus vahepeal kaoks. Aga kui tänavu õiget talve ei olnud, kas see tähendab, et ka tänavune kevad toob vähem rõõmu?

2 vastukaja:

Tiiu ütles ...

Ma usun, et kevade teeb eriliseks vabanemine: külmast, riietest, tubasest olekust, pimedusest, linnulauluta ja puulehtedeta perioodist.Mahlad, mis puudes liikuma hakkavad, tormlevad ka inimsoontes - seegi on eriline igal kevadel.

Simo Runnel ütles ...

Lapsena oli millegipärast minu lemmikaastaaeg samuti kevad, aga nüüd on talv. Talvel mul külm ei olnud, seevastu teistel aastaaegadel võib hakata liiga palav. Riietest ma loobuda ei tahaks, mulle ei meeldinud lapsena ka, kui mul kästi lühikesed püksid jalga panna. Toas on mul rohkem tegevust kui väljas. Valgus ja pimedus meeldivad mulle mõlemad. Linnulaulu ja rohelust tõesti hindan, aga hindan ka lund. Sisemisest keemiast ei tea ma midagi. See sõltub vist rohkem päevast ja kellaajast kui aastaajast.