laupäev, mai 24, 2008

Vaimud ekraanil

Minu blogile oli viidanud lehekülg "Venelased Eestis", sest selle omanikke miski minu blogis häiris. Selle tulemusel tuli blogile palju külastajaid, kes liikusid ekraanil nagu vaimud. Ma ei teadnud, kas mul õnnestub blogi kujundust enam nendest puhastada.

Eva oli mõned aastad vana ja meil külas. Küsisin talt, kas ta raamatut on lugenud. Ta vastas, et ei ole. Ütlesin, et siis ta võib lugeda. Läksin köögist tuppa. Henrik jäi kööki. Ta oli kooliealine. Toas võttis Eva riiulist ühe raamatu välja ja ütles, et hakkab tähtsat raamatut lugema.

Helina oli saatnud mulle sedeli. Algul vaatasin, et see koosneb ainult ühest väiksest paberilehest. Siis nägin, et lehti on kolm. Helina kutsus mind üritusele, kus ta pidi esinema. Üritus pidi toimuma Vanemuise teatris ja selle korraldaja oli Kirjanike Liit. Üritus oli jagatud kahele päevale - ühel pidid esinema lapsed ja teisel lapsevanemad. Et Helina ei olnud ei õige laps ega õige lapsevanem, siis ma ei teadnud, millal tema esineb. Kaks korda ei tahtnud ma kohale minna.

Me olime pidanud inglise keele tunni jaoks ühte harjutust õppima. Nüüd seda kontrolliti. Iga kord, kui õpetaja nimetas järgmise õpilase nime, kes pidi lause ette lugema, läks mul see kõrvust mööda, sest tegelesin tagantjärele õppimisega. Televiisorist tuli uudis, et täna võib alata tuumasõda. Ühel eesti ajakirjanikul oli palutud president Medvedjevit kritiseerida, aga ta oli keeldunud seda tegemast. Sellest järeldati, et see ajakirjanik on tüüpiline Medvedjevi toetaja. Ütlesin ajakirjaniku kaitseks, et Medvedjevit ei ole vaja veel kritiseerida, sest ei ole veel selge, milliseks tema poliitika kujuneb. Medvedjev ütles, et tema eesmärk on, et Venemaa jääks Kolmandaks Roomaks ja et ei tekiks Neljandat Roomat, mis Venemaa vallutaks. Seda öeldes pani ta minu kirjutuslauale sõjaähvarduse kasti. Palusin tal kast laualt maha tõsta, et sõjaähvardus ei jääks viimaseks sõnaks.

Mõtlesin, et viimases partiis kahisin Partsile viguri kahe etturi eest, teen järgmine kord jälle nii, siis läheb seis segaseks ja hakkan ründama. Mõtlesin mänigda 1. e4 e5 2. Oc4 3. Of7+ Kf7 4. Lh5+ 5. Le5. Tugeva vastase vastu natuke vähem materjali omada oleks halb, aga nõrgema vastu võib see kasulik olla. Võibolla mängiksin Le5 asemel kõigepealt hoopis b3 ja Ob2, ähvardates korraga nii etturit e5 kui ka vankrit h8.

0 vastukaja: