kolmapäev, august 06, 2008

Uus partei

Hakati asutama uut parteid. Asutajate hulgas oli üks endine Saksamaa minister. Sellest kuuldes mõned minu klassivennad ahhetasid, et nii tähtis mees läheb uude parteisse üle. Kuna liitujaid oli esialgu vähe, siis soovitasin asutada partei asemel klubi. Mind ei võetud kuulda. Korraldati liitujate ühislaulmine. Mina kaasa ei laulnud. Ütlesin, et kuna minu soovitustega ei arvestata ja tehakse ühislaulmisi, siis mina liikmeks ei astu. Läksin kaugele arvuti taha.

Istusin oma toa raamatukapi ukse ees ja vaatasin Hispaania avangu Birdi kaitset. Seal oli variant, milles valge käis tugevalt Ke1-f1, et jätkata Ld1-e1+. Birdi kaitse variandid algasid käiguga b6. Kunagi olin Birdi kaitse teooria vaatamise järel mitu mängu järjest kaotanud. Nüüd hakkasin otsima teist Hispaania avangu raamatut. Üks vend tuli tuppa ja tahtis, et ma tule ära kustutaksin, et ta saaks magama jääda. Ütlesin, et panen tule kustu kohe, kui olen raamatu leidnud. Kuigi ma olin väga unine, kavatsesin raamatuga väiksesse kööki minna. Ise magama minekuks oleksin pidanud kõigepealt suurde kööki rohtu võtma minema, aga seal olid külalised ja nende nähes ma ei tahtnud rohtu võtta. Esikukapist hakkas vett välja voolama, mida ema ja Pille vaatama kogunesid. Nad ütlesid, et vees on elektrit ka, sest vesi kleepub. Ütlesin, et vesi tuleb kinni keerata, aga mitte vannitoast, vaid keldrist. Kutsusin suurest toast abi. Seal olid isa ja külalised, kes tähistasid isa seitsmekümnendat sünnipäeva. Põrandal kõndis käpuli üks tita, keda ma hoiatasin, et ta pead vastu radiaatorit ära ei lööks. Samal ajal kui ma uputuse vastu abi kutsusin, tekkis auk ka minu toa lakke ning sealt hakkas samuti vett purskama. Isa tuli ja võttis ukse eest, et kasutada seda veejoa suunamiseks.

Olime saunas. Seal oli inimesi, keda ma varem ei tundnud. Hakkasime lahkuma. Pakuti veel suupisteid. Üks noor mees ütles selle peale, et tema kunagi pakendis asju ei söö. See osutas ilmselt tema psüühikahäiretele. Väljas kõlas kirkikukell. Isa ütles, et võib öelda, et saadi lahti. Vastasin, et ma ei saa aru, mida ta mõtleb, sest isa kasutatud väljendil on kaks tähendust. Siis tuli mulle veel tähendusi meelde. Ütlesin, et sellel on palju tähendusi. Pükse jalga pannes läks mul püksirihm katki. Ütlesin, et ma tõmbasin tuhandekroonise püksirihma pooleks. Nüüd pidin koju minema alla vajuvate pükstega. Isa soovitas, et ma rihma pooled kokku seoks. Vastasin, et see ei ole võimalik. Läksin malet mängima. Peebo rääkis, et Seljodkin ei tule enam mõtlemisajaga toime, püiab seda vahepeal kompenseerida, aga siis vaatab vähem variante läbi.

0 vastukaja: