kolmapäev, september 17, 2008

Liiga palju küsimusi

Olime kolinud uude majja. Naaber rääkis, et selles majas on nii, et kes hommikul esimesena postkastide juurde jõuab, see varastab kõigist kastidest posti ära. See tähendas, et siin elades ei saanud enam kirju vahetada. Kuigi elasime siin juba kolmandat päeva, ei olnud ma veel Helinale kolimisest teatanud. Kavatsesin seda teha. Vana korter kuulus ka endiselt meile. Tubade paigutust vaadates sain aru, et praegu viibime vanas korteris.

Lugesin "Sirpi". Nende lehekülgede kohta, mille ma avasin, süttisid rohelised tulukesed. Minu blogi küljes oli samasugune tulukeste rida, aga kunagi polnud veel üle ühe korraga süttinud. See tähendas, et ükski külastaja polnud vaadanud rohkem kui ühte alalehte. Enne "Sirbi" lugemist ma ei teadnudki, et mitme tulukese korraga süttimise võimalus olemas on. "Sirbis" oli toodud ära ühelt autorilt kaks luuletust. Esimene neist oli rahuliku rütmiga, aga teine tantsurütmiga. See tähendas vist, et teine luuletus parodeeris minu luuletusi, kuigi minul on rütm korrapäratum. Ka luuletuse sisu näitas, et ilmselt parodeeriti mind, sest luuletuses oli öeldud, et autor võib avaldada Euroopa Liidu vastaseid tekste. Seejuures oli viimases reas kasutatud sõna "vä", mis ei kuulu tegelikult üldse minu sõnavarasse. Oli imelik, et kui mina kirjutan paroodiaid, siis hakatakse mind omakorda parodeerima. Aga päris kindel ei saanud olla, võibolla oli luuletuste autor tõesti ise ka Euroopa Liidu vastane.

Olin inglise keele tunnis. Mul oli õppimata. Õpetaja kutsus mind vastama. Ütlesin, et ma ei saa minna, sest mul püsivad silmad vaevu lahti. Õpetaja küsis, et kas ma arvasin, et kui ta ei ole mind kaks nädalat küsinud, siis täna ka ei küsi. Vastasin, et ma just arvasin, et mind küsitakse. Õpetaja küsis, kas mu isa ka teab, kuidas ma õpin. Vastasin, et ta ei tea. Õpetaja ütles, et korralik isa võiks selle vastu huvi tunda. Vastasin, et isa esitab niigi liiga palju küsimusi. Seda lauset võisid ärkvelolijad kuulda. Mõtlesin, et meie peres on rohkem lapsi ja isa ei saa ühe lapsega nii palju tegeleda nagu teistes peredes.

0 vastukaja: