neljapäev, september 18, 2008

Võiduprotsent veerand

Täna mängiti kiirmaleturniir 15 minutilise mõtlemisajaga. Osavõtjaid kogunes algul 8, aga Raidväli ei soovinud nii pikka mõtlemisaega ja vist seoses sellega siiski loobus mängimisest. Jäi 7 osavõtjat. Esimeseks tuli Peebo, kes võitis kõik 6 mängu. Viimases voorus pakkus ta küll Ojastele viiki, aga Ojaste eelistas poolele punktile mängimist. Teiseks tuli Harujõe ja kolmandaks Volpert, kes said punkte võrdselt, aga Harujõe võitis omavahelise mängu. Minul tuli üle pika aja üsna kehv tulemus - kogusin vaid 1,5 punkti ja jäin eelviimaseks.

Esimeses voorus kaotasin Harujõele. Tegin järjekordselt selle vea, et vastase nuppe vaadates ei jälginud enda omi, mistõttu sain mati. Teises voorus viigistasin Ojastega. Tal oli võimalus võtta ära vigur, kuid millegipärast ta seda ei teinud ja jättis varsti ise lipu ette. Panin peale ühekäigulise matiähvarduse, aga vastase päästis see, et ta sai anda igavest tuld. Kolmandas voorus kaotasin Volpertile. Andsin avangus ära liiga palju ettureid, kõige lõpus oleksin lahti saanud ka vankrist. Neljandas voorus kaotasin Liivale. Kahisin viguri kahe etturi eest, lüies sellega küll vastase kuninga eest seisu lagedaks, kuid selle eest midagi saamata panin ette veel lipu. Sain küll vastase lipu samuti kätte, kuid viguri ja vankri hinnaga, nii et seis oli kaotatud. Viiendas voorus kaotasin Peebole. Läksin avangus kuningarünnakule, kuid selle lõi ta tagasi ja saavutas võiduseisu. Minu jaoks viimases voorus õnnestus mul punktide arv kolmekordistada. Mängisin Šukisega. Ta kaotas viie esimese käiguga kaks vigurit (1. b4 c6 2. Ob2 Lb6 3. c3 a5 4. ba? Lb2 5. Ra3 La3). Ta mängis küll veel edasi, kuid vähemvankriga lõppmängu jõudes alistus.

Minu tulemusele võis kehvasti mõjuda ehk see, et Uusi turniiri järel ma ei olnud harjunud nii kiiresti mõtlema. Ja viimaste päevade suhteliselt lühikesed unenäod ennustasid ka, et ma pole kõige paremas vaimses vormis. Kuigi Uusi turniiri ajal nägin veel vähem unenägusid, aga võiduprotsent oli suurem.

0 vastukaja: