reede, oktoober 24, 2008

Sissekannete temperatuur

Vaatasime vanaaegsete teede kaarti. Öeldi, et linnade vaheline liiklus oli kaks korda tihedam kui maa-asulate vaheline. Seejuures oli aga linnade rahvaarv palju väiksem kui maaelanike arv. Läksime tuumavarjendisse. See oli nii suur, et sinna mahtus terve omaette riik. Loodi Kesk-Euroopa Liit. See tegi mul tuju paremaks, aga mõtlesin, et tegelikult ma peaksin olema ka Kesk-Euroopa Liidu vastu, kui olen Euroopa Liidu vastu. Kesk-Euroopa Liitu astus ka USA. Mulle öeldi, et mulle peaks selle liidu loomine meeldima, sest ma olen kirjutanud, et USA sõjas Kesk-Euroopat ei kaitse. Vaenlane tungis meile peale. Ei teatud, mida teha. Üks ettepanek oli, et hüppame kõik ühte hunnikusse.

Toomas joonistas pilte. Ütlesin, et need on samasugused nagu minu pildid, sest neil läheb ka üks olend teiseks üle. Meie pere oli omaette koolkond. Tooma pildil oli justkui ühte liiki lamav olend, aga juhtisin tähelepanu, et sellel on ühtlasi kuke hari. Täpsustati, et kana hari. Juhtisin tähelepanu, et tal on ka kuke saba. Küsiti venelaste arvamust, kas neile meeldib rohkem Eesti või Venemaa. Eesti oli minu tuba, Venemaa oli suurem. Üks venelane, kes oli olnud Riigikogu liige, ütles, et talle meeldib rohkem Eesti, sest talle meeldib kultuur. Teine venelane ütles, et kui on kuur, siis ei ole kultuuri. Sellega ta tahtis öelda, et Eesti on liiga väike. Kolmas venelane avaldas arvamust, et kuigi Venemaa kultuur on vanem, on Eesti kultuur intensiivsem. Üks venelane võttis minu kapist välja kommid, mida polnud mitu aastat söödud. Jagasin igaühele ühe kommi, endale võtsin kaks. Need veel kõlbasid.

Minu blogisse tuldi Hiina arvutist, otsides märksõna "olümpiamängud". Otsija võis olla Hiina valitsuse esindaja, aga võis olla ka mõni Hiinas viibiv eestlane. Mõtlesin, et blogisissekanded võiksid olla erineva temperatuuriga, et anda edasi, kui sissekanne on mõeldud välja külma duši all. Aga arvatavasti ei tuleks temperatuuride edastamisest midagi välja, sest lugeja arvuti muudaks temperatuuri teiseks. Olin saatnud Helinale e-mailiga materjale, mis ei olnud minu enda kirjutatud. Vastuseks saatis Helina samuti ühe materjali, mida ta ise polnud kirjutanud. Võtsin vanaisa riiulist raamatuid. Riiul hakkas kõikuma. Kartsin, et see võib kukkuda Helinale otsa. Ohu kõrvaldamiseks soovitati, et vanaisa paberid võiks anda arhiivi. Vastasin, et need on juba arhiivi antud. Aga vastu ei võetud kõike. Võiks anda sinna täiendavaid materjale, sest arhiivitöötaja, kes neid eelmisel korral vastu võttis, ei osanud võibolla kõike piisavalt hinnata. Arhiivi võiks anda ka need paberid, kuhu vanaisa on teinud märkmeid teiste arhiivimaterjalide kohta. Vaatasin kodus aknast välja. Nägin jalutamas kahte nii suurt koera, kes tundusid mulle elevandi suurused. Nad veel purelesid omavahel.

0 vastukaja: