pühapäev, november 30, 2008

Värvilised ussikesed

Ussikesed roomasid mäele ja avastasid, et seal elasid värvilised ussikesed, kes kelgutasid ja keda nimetati ühe võõrsõnaga. Saabujaid nähes hakkasid värvilised ussikesed senisest elupaigast lahkuma. Neid avastanud värvitud ussikesed ütlesid raadios, et jääge paigale, teil on väga kõrge kultuur. Aga see ei mõjunud. Värviliste ussikeste tehnoloogia ei olnud nii arenenud, et neil oleks raadio olnud, aga neil oli kõrgemal tasemel rahvalaul. Kui kõik värvilised ussikesed olid lahkunud, kogusid värvitud avastatud kultuuri vähesed järgi jäänud mälestised kokku, aga värvilisi ussikesi ei leitud enam kuskilt maailmast. Lõpuks ühest kohast mõned veel leiti, kuhu nad olid edasi rännanud. Aga neid ei saanud sööma hakata, sest nad olid muutunud mürgisteks. Nad võeti kaasa ja viidi tagasi vanasse elukohta. Viijaid oli kaks tükki. Teel külmusid nende jalad ära ja nad lõikusid neid noaga järjest lühemaks. Külmumise tõttu ei tundnud nad lõikudes valu. Kohale jõudes olid nii viijate kui ka viidavate jalgadest järgi jäänud vaid väiksed jupid.

Mul oli magistrieksam esimesel katsel ebaõnnestunud. Nüüd lähenes teine katse. Seetõttu mõtlesin, et peaksin katkestama käsil olevate raamatute lugemise ja hakkama lugema ainult ajaloo raamatuid. Ma ei teadnud, kas teha eksam samade raamatute alusel nagu esimesel katsel või panna nimekirja seekord need raamatud, mida ma hiljem olen lugenud. Igatahes polnud ma teiseks katseks valmistunud kaugeltki nii põhjalikult kui esimeseks. Seetõttu oli tõenäoline, et ka teine katse ebaõnnestub. Järgi oleks veel jäänud kolmas katse, enne kui ülikoolist välja oleks visatud. Tehti lõket. Lõke hakkas pidevalt laiali minema ja ma pidin edasi roomavat tuld kustutama. See tuli sellest, et ümberringi oli palju kuiva rohtu. Tuli ähvardas levida heinakuhjani. Tüli oleks tõusnud sellest, kui ta oleks jõudnud naabrite aeda.

Läksin Loonede trepikotta. Kui mult oleks küsitud, mida ma sealt otsin, siis oleksin öelnud, et ma käisin seal juba 1980. aastatel. Looned võisid kolida uude majja, et vaadata, kas ma sel juhul käin ikka selles trpikojas või hakkan uues majas käima. Keegi tuli trepist üles. Põgenesin viimasele korrusele, et minna katusele. Aga kuna ei olnud kindel, kas ma saan piisavalt kiiresti katuseluugi lahti, siis lasin kõigi viimase korruse uste taga kella, et vajaduse korral põgeneda jälitaja eest mõnda korterisse.

0 vastukaja: