reede, detsember 12, 2008

Libe põrand

Täna oli Eesti Euroopa Liidu liikmeks saamise päev. Seoses sellega hakkasime vaatama Euroopa Liidu telekanalit. Kuigi mina hääletasin EL-i astumise vastu, olin ma esimene, kes vastavat kanalit vaatama hakkas. Vaatasime seda öösel. Televiisorist tulev hääl läks järjest valjemaks, kuigi panime seda vaiksemaks.

Läksin kooli peatrepist alla, et jõuda riidehoidu. Tahtsin sõita kiiresti, aga vahepeal pidin pidurdama, sest trepil oli rahvast palju. Vajusin eeskõndijale selga. Riidehoius oli libe põrand ja seda mööda libistasin ennast ka kiiremini. Riidehoiu kõige tagumises ruumis vahetasid mõned poisid seoses kehalise kasvatuse tunniga aluspesu. Nad oleksid saanud vahetada ka duširuumis, aga nad eelistasid riidehoidu kui avalikumat kohta, sest nii tundusid nad endale julgematena. Tegelikult keegi teine sinna tagumisse otsa ei kõndinud ja riiete vahetamist ei näinud. Kui riidehoiust välja minema hakkasin ja peaukse poole suundusin, oli käik pimedaks läinud. Niiviisi võis kohtuda kurjategijatega. Kaks poissi hakkasid koos koju minema, aga minuga nad kunagi koos ei läinud, kuigi üks neist käis minu klassis.

Läksin maletrenni. Seal oli palju lapsi. Särgava tukistas järjest kolme poissi, kes olid rikkunud korda. Seejärel ütles Särgava, et seistes mängida talle ei meeldi. See võis olla mõista andmine, et tal on tänaval kõndides raskem juttu ajada. Käis registreerumine Tartu meistrivõistlusteks. Mulle öeldi edasi, et üks Tallinna mängija oli öelnud, et mulle võib kohe viimase koha ära anda. Selle kohta ütlesin, et sellel tallinlasel on minust pealiskaudne mulje. Minu vastu ta siis sellepärast nii kiiresti mängiski, et pidas mind nii nõrgaks. Aga mina tema kiirustamise tõttu lootsin juba võita. Teatasin, et kuna ma enamust registreerunutest ei tunne, siis tulen esimese viie hulka. Üks poiss küsis, kust ma võtan, et ma nendega varem mänginud ei ole. Võibolla olin temaga tõesti varem mänginud. Ütlesin, et kui ma mängija ära unustan, siis on ta minust nõrgem. Endast tugevamad jäävad mul meelde. Aga reitingute järgi on ka näha, et enamus registreerunuid on minust nõrgemad.

0 vastukaja: