pühapäev, jaanuar 11, 2009

Tiigrijärk

Jõudsin spordivõistlusel finišisse. Öeldi, et hea tulemuse eest saan ma tiigrijärgu. Aga tulemust ei kantud kohe tabelisse. Lõpuks teatati, et kuna ma pole tulemust teatanud, siis kaotan õiguse tiigrijärku saada ja selle asemel saab üks teine osavõtja lõvijärgu, mis on tiigrijärgust kõrgem. Vaidlesin vastu, et tulemus on teatatud, kuigi seda pole tabelisse kantud. Aga vaidlemisest polnud abi. Ariel oli algul minu poolt, aga muutus nüüd minu vastaseks. Ta maskeeris ennast ühe kultuuritegelase uurijaks. Hakkasin kodu poole minema. Tee oli pikk ja selle jooksul võis ärgata.

Jaapan sai valmis tuumapommi. Varem oli Ameerika ähvardanud, et kui Jaapan selle valmis teeb, alustab ta Jaapani vastu tuumarünnakut. Mina otsustasin, et ei hakka Eestist Jaapanisse tuumaraketti teele saatma, muidu saadetaks sealt rakett vastu ja see tähendaks eesti rahva lõppu. Jaapani välisminister teatas tuumapommi valmissaamisest Ameerikas visiidil olles, pärast seda, kui ta oli Ameerika välisministrit kallistanud. Ameerika siiski ei alustanud rünnakut. Võibolla sellepärast, et ei teatud veel Jaapani pommi täpset asukohta. Aga võibolla loobuti rünnakuplaanist üldse, kui pommist just kallistamise juures teatati. Jaapanil oli esialgu ainult üks tuumapomm, aga Ameerikal oli neid palju. Venemaa poolest oleks võinud kõik maailma riigid tuumapommi valmis teha. Jaapan oli rikkunud tuumarelva leviku piiramise lepingut, millele oli varem ise alla kirjutanud. Aga tuumarelva omavate riikidega ei tahetud sõdida. Kui tuumarelva oleks endale muretsenud ka Eesti, oleks see vähendanud Eesti ründamise tõenäosust.

Eile oli lõppenud kahepäevane kiirmaleturniir. Turniiri esimesest päevast olin blogis kirjutanud, aga teise päeva tulemustest kirjutada olin unustanud. Nüüd oleks seda veel teha võinud, aga ma ei mäletanud enam täpseid tulemusi. Tõenäoliselt olin jälle saanud 4 punkti 9-st nagu tavaliselt. Aga selleks pidin ma saama esimesel päeval üle poole punktidest, sest teisel päeval olin saanud vist ainult ühe. Ühte vana naist olin viimases voorus üsna tagumisel laual mängides võitnud, aga kaotanud olin Ojastele ja ühele väiksele tüdrukule, kuigi seda tüdrukut olin eelmisel korral võitnud ja parematel päevadel võitsin ka Ojastet. Vist olin kaotanud veel Partsile, aga selles polnud ma kindel. Esimese päeva tulemusi ma ka hästi ei mäletanud. See väike tüdruk kriiskas ja kõõlus ohtlikult akna ja rõdu äärel. Tal oli ohtlik iseloom. Mina lamasin voodis ja mõtlesin, et last peavad valvama teised.

0 vastukaja: