esmaspäev, veebruar 09, 2009

Põgenemiskatse

Ärkasin keset ööd ja mulle tuli meelde, et olin unustanud magama minnes rohu võtmata. Otsustasin selle tagantjärele ära võtta. Läksin seda ostma. Leti juures nägin, et mul on kotis juba kolm lehte neid tablette. Aga ütlesin müüjale, et kui ma juba siia tulin, siis ostan ühe lehe juurde. Varem olin võtnud kahte erinevat rohtu, millest teine tekitas und paremini. Teise rohu ärajätmisel allesjäänu algul und ei tekitanud, kuni ma ära harjusin. Pärast seda hakkas ta tekitama väga head und ja liigagi head enesetunnet.

Kooli külastas üks õppejõud, kes pidas siin loengu. Ta rääkis, et Päts püüdis juba aastal 1933 lennukiga Eestist põgeneda, aga Nõukogude piirivalve sundis ta tagasi pöörduma. Saksa piirivalve ei sekkunud, vaid ainult lindistas pealtkuulamisseadmega jutuajamise Nõukogude piirivalvega. Hiljem lasi Päts mingil moel selle lindi telefoni lugeda, et lindistada see jutt omakorda Eestis. Konspekteerisin iga sõna erineva asja peale, sealhulgas mööbliesemetele. Pärast loengu lõppu rääkisin oma kooli õpetajale, et sageli küsitakse, miks Päts 1940. aastal ei põgenenud, aga nüüd sain teada, et ta tegi põgenemiskatse juba aastal 1933 ära ja nägi, et see ei anna tulemusi. Taheti asutada laenuühistut. Üks oli juba asutatud, aga sama eestvedaja alustas kohe samasuguse asutuse uue nime all asutamist. Kogu raha oli juba juhtkonnale välja laenatud. Neid nimetati parteijuhtideks. Ma ei kavatsenud ühistuga liituda, aga olin asutamiskoosolekul kohal. Istusin liikumatult.

2 vastukaja:

Anonüümne ütles ...

Kas sa oled neid unenägusid kõiki päriselt näinud? Kuidas sa suudad neid meeles pidada... Kui ma vahest mõnda unenägu näen, siis ununeb see ärgates imekiirelt. Mind hämmastab selline võime neid nii kaua mäletada, et lausa kirja jõuab panna.

Su blogi on hea vaheldus rutiinsele elule. Veidi huumorit ja rohkesti absurdi. Jätka samas vaimus!

Väike huviline

Simo Runnel ütles ...

Selles sissekandes vähemalt on unenäod, muidu on blogis muid asju ka, mida lugejad vahel unenägudega segi ajavad, kuigi siltide järgi saaks vahet teha. Tegelikult mul kõik ei olnudki meeles, sest pärast meenus, et Pätsiga unenägu oli pikem kui kirja on saanud. Unenägude teooria on leheküljel www.hot.ee/simo13/unenaod.html.