laupäev, märts 28, 2009

Uus kasutajanimi

Tegin "Eesti Päevalehes" enale kasutajanime SimoRunnel. Esimesena kommenteerisin uudist homse kellakeeramise kohta, kirjutades, et kuna lumi on maas, siis on meil varsti suveaeg ja talveaeg korraga, kusjuures astronoomiliselt on kevad. Teiseks kommenteerisin Enn Soosaare artiklit, kes kirjutas et tehti õigesti, kui Nõukogude vallutajatele vastu ei hakatud. Minu kommentaar oli selline:

"Kui me anname signaali, et peame mittevastuhakkamist ainuõigeks, siis anname signaali, et peame seda õigeks ka järgmine kord. Kui on teada, et me nagunii vastu ei hakka, tullakse meile kergemini kallale. Milleks on vajalikud sõjavägi ja kaitsekulutused, kui pole plaanis vastu hakata? Kas selleks, et Iraagis ja Afganistaanis ameeriklasi abistada?

Vähemalt nii palju oleks kindlasti tulnud vastu hakata, et Päts oleks võinud mõne allkirja andmata jätta. Öelda, et sõjaliseks vastuhakuks polnud liitlasi, pole päris täpne vähemalt selle perioodi kohta, mil Soome sõdis. Riikide poliitikaga on nii nagu riidemoega - kui moelooja midagi kandma hakkab, tuleb mass järele. Kui üks riik astub Euroopa Liitu, astub ka tema naaber. Kui Eesti oleks vastu hakanud, oleks see võibolla toonud juurde ka mõne teise vastuhakkaja. Vabadussõja võitis Eesti tänu sellele, et enamlastel tuli sõdida paljudel rinnetel. Osadest vastastest said nad jagu, aga kõigi võitmiseks jõudu ei jätkunud."

0 vastukaja: