teisipäev, aprill 14, 2009

Kui ise tahab

Läksin majja, kus meie pere ja Airi pere vaatasid koos televiisorit. Ma olin arvanud, et Airil on neli last, aga nüüd sain teada, et hoopis viis. Film, mis televiisorist tuli, oli nii õudne, et mina ei julgenud vaadata.

Kirjutasin inglise keeles luuletusi. Vend kommenteeris kõrvalt. Ei olnud selge, kas tuleb kirjutada bunchy või banchy. Kõndisin luuletustega vanaema poole Jakobsoni tänaval. Teel tuli vastu mitu tüdrukut, kes mind tundsid. Ma ei tundnud ära, kes neist täpselt on Helena, seetõttu ma talle luuletusi ei näidanud. Vanaemal ei olnud täna palju aega, sest õhtul pidi toimuma tema juubelipidu. Hakkasin talle rääkima, et ta ei pea neid luuletusi vaatama, aga kui ise tahab, siis võib vaadata. Läksin vannitoast välja, sest vanaema hakkas riideid vahetama. Kui tema vannitoast välja tuli, ütlesin, et ma ei taha, et ta neid luuletusi tund aega vaataks, piisab mõnest minutist. Aga enne kui luuletustega edasi sai minna, tuli vahepeal pöörata tähelepanu jalanõudele. Mõtlesin, et nii võib asi ikkagi tunni pikkuseks venida.

Hoidsin käes ümbrikut, mida tahtsin minna Helinale posti panema. Pille pakkus mulle pakki puhtaid ümbrikuid. Küsisin, mida ma nendega teen. Pille vastas, et ma ju saadan kirju. Ütlesin, et mul on kirjavahetus läbi. Ema ütles ah nii. Mina lisasin, et kust mina tean, kas mulle veel kirju saadetakse või mitte. Ema hakkas rääkima lugu, millest ma sain algul aru, et üks vendadest tunneb Helina venda. Või rääkis ta siiski mingist muust poisist. Igatahes see poiss olevad koolis ähvardanud, et hakkab sigadusi tegema. Selle eest oli teda noomitud. Mina ütlesin, et ühest suurest sigadusest juba piisab.

Sõitsime autoga mööda maanteed. Autot juhtis Jagomägi. Pilved olid väga madalal. Kui pilv hakkas juba maanteed puudutama, väljusime autost, sest kartsime tornaadot. Üks meist oli kuulnud, et tornaado eest tuleb peita kõrgele ja kraavi. Siin viiski mäkke kraav, mida mööda me jooksime. Kui olime jõudnud mäe tippu, laskusime teisele poole alla. Pärast kuulsime, et selles maakohas oligi täna tornaado olnud. Neid oli siin sageli. Tädi Ann ütles, et ma sellepärast seda kohta kartma ei hakkaks. Klaus ütles, et veel hullem, et ükskord oli tornaado linnas. Minu mälu järgi sai siis kannatada palju maju, aga millegipärast mitte inimesi. Arvutimängus tekkisid tornaadod linnas sageli.

0 vastukaja: