reede, aprill 24, 2009

Päevakeskuse turniirid

Üle-eelmisel päevakeskuse turniiril oli 9 osavõtjat. Võitis Abram, tesiseks tuli Seljodkin, kolmandaks Arst. Eelmisel reedel oli 14 osavõtjat. Esimeseks tuli Peebo, teiseks Volpert, kolmandaks Raidväli. Täna oli osavõtjaid 16. Esimene oli Harujõe 5,5 punktiga 7-st, teine sama punktide arvuga Särgava, kolmas 4,5 puntkiga Tätte ja neljas sama punktide arvuga Raidväli.

Minul oli täna kõigis partiides hea seis, aga pooled punktid mängisin maha, kogudes 3,5. Esimeses voorus kaotasin enametturist hoolimata Ojastele, kellega tekkis vaidlus, kas valekäigu korral tohib kahte minutit juurde nõuda. Sain minuteid juurde kaks korda, aga pärast seda kehtestati uus reegel, et treeningturniiridel tuleb üle 70-aastastele esimene valekäik andeks anda. Teises voorus kaotasin vist enamviguriga Kassile, kes jäi voorule kõvasti hiljaks ja seetõttu kaotas osa mõtlemisaega. Kolmandas voorus kaotasin Partsile. Alustasime käikudega 1. e4 e5 2. Rf3 Rc6 3. Ob5 Rf6 4. 0-0 Re4 5. Ve1 Rd6 6. Re5 Oe7 8. Od3 0-0 9. Lh5 g6 10. Lh6 Re5 11. Ve5 Of6. Vastane näitas, nagu tuleks 12. Vh5 järel matt, aga ta saab käia 12. ... Ve8. Neljandas voorus võitsin Põvvatit, viiendas Marjakut, kuuendas viigistasin Kääbiga. Talle kaotasin kõigepealt lipu vankri ja etturi eest, sealt jõudsin tõenäoliselt võidetud seisu tänu paremale arendusele, aga lõppmängus kahisin materjali tagasi ja võitu see ei toonud. Seitsmendas voorus võitsin Abramit, kellel täna ei olnud hea päev. Võidu sain tänu kiirpartiide üleskirjutamisele välja töötatud plaanile.

Ojastega vaidlemine võttis turniiri algul kõvasti energiat. Veel hullem, et Kass ütles, et tema ei mängi enam kunagi Partsiga, ja Parts, et ta ei mängi enam kunagi Kassiga. Seetõttu kohtunik neid kokku ei loosi.

0 vastukaja: