neljapäev, aprill 23, 2009

Tema muidugi

Peeti Pille pulmi. Need toimusid kodus. Seda, kellega ta abiellus, ei olnud kohal. Ei olnud isegi teada, kes see oli. Kell lähenes kaheteistkümnele õhtul ja ma tahtsin magama minna. Jäin uniseks isegi kiiremini kui tavalisel päeval. Kuigi pidu toimus põhiliselt suures toas, oli osa toidukausse pandud minu tuppa. Külaliste õigus tuppa sisse astuda ja minu soov magama minna läksid omavahel vastuollu. Astusin mitmele kausile sisse ja ajasin neid ümber. Ütlesin, et see tuleb unisusest. Ema vastas, et aga väike sugulane vaatas mind kortsus kulmu ja rullis rusikaga. Teised peol osalejad ajasid siiski ka kausse ümber. Heitsin venna voodile pikali ja jäin pooleldi magama ilma hambaid pesemata. Olin võtnud osa päevariideid seljast, aga mitte ööriideid asemele pannud. Tuppa oli sisenenud hulk külalisi. Klaus soovitas teisel vennal pornopilt teha. Tirisin selle eest Klausi juustest.

Inglise keele tund toimus kooli saalis. Kristjan K. kirjutas korvilauale luulelisi lauseid Euroopa Liitu astumise kohta. Lugesin neid, kui õpetaja käis ringi ja kontrollis vihikuid. Oma vihikut ma välja ei võtnud. Tund toimus klassiruumis. Õpetaja käskis mul lugeda kodust harjutust. Ütlesin, et mul on sel veerandil läinud iga kord meelest kodust tööd teha. See kord võib üheks põhjuseks olla, et olid sugulaste pulmad. Seda, et pulmad olid õel, ei tahtnud ma öelda. Pakkusin, et võin harjutust sellest hoolimata lugeda. Aga selleks ei andnud õpetaja mulle võimalust. Ta küsis, kas ma tean ka, mis mu keskmine hinne on. Ta oli pannud mulle iga tegemata kodutöö eest negatiivse hinde. Viimase klassi viimase veerandi hinne ähvardas kaks tulla. Oli lootust, et aastahinne kaks ei tule, sest eelmiste veerandite hinded olid kõrgemad. Aga arvatavasti peeti siiski viimase veerandi hinnet kõige tähtsamaks. Seni olin mõelnud, et kuna käin keskkoolis teist korda, siis lõpueksamitele ma ei lähe. Nüüd hakkas paistma, et mind isegi ei lubata sinna. Õpetaja käskis järgmisena sama harjutust lugeda minu taga istuval klassiõel. Ta hakkas lugema, aga ta polnud samuti seda kodus teinud, nii et nüüd tegi ta palju vigu. Õpetaja küsis, kas kellelgi on üldse kodune töö tehtud. Selgus, et tehtud oli see ainult Erikul, kes istus aknapoolses reas. Tegin imestunud nägu, et Erik siiski teadis, et kodus midagi teha anti. Olin juba mõelnud, et õpetaja unustas koduse töö anda.

Mängisin maleturniiril Ojastega. Kaotasin kvaliteedi, aga mäng läks viiki. Mängus domineerisid ratsud. Enne järgmise vooru algust segas Sven kausis etturid ja ratsud segamini. Ütlesin, et ta püiab seisu keerulisemaks ajada. Sven vastas, et kui ta veel lööma ka hakkab, siis ta võidab. Ütlesin, et Ojaste lõi vankri, aga ikkagi ei võitnud. Sven vastas, et Ojaste muidugi. Tegelikult oli Sven pidanud löömise all silmas kahimist.

0 vastukaja: