pühapäev, mai 10, 2009

Male läheb ülekaalu

Lõin Jani ees- ja perekonnanime otsingumootorisse. Jan hakkas läbi võrgu jälgima, miks ma seda tegin. Olin arvanud, et kui mina maletrenni läksin, lõpetas Jan malega tegelemise ära. Aga nüüd lugesin, et Jan oli hiljem olnud Kasparovi, Karpovi ja Ehlvestiga ühises treeninglaagris. Ta oli nendega males võrdne ja jalgpallis tugevam. Samal ajal polnud mina males väga kaugele jõudnud. Mult oli küsitud, kuidas ma nii nõrk olen. Tahtsin vaadata köögi arvutist üle, ega ma Jani kohta millestki valesti aru ei saanud. Köögi kraanikauss oli eilse peo nõusid täis. Praegu oli järgmise päeva hommik ja nõud olid õhtul pesemata jäänud. Neid oli palju.

Maleturniiril tuli laudadest puudus, mistõttu joonistasin ruudulisele paberile ühe laua juurde. Aga selle ruudud tulid liiga kitsad, nii et nupud ei mahtunud ruutudele ära. Tuli joonistada uus laud. See ei tahtnud jälle paberile ära mahtuda. Vaatasin varasemate turniiride kroonikat. Ühel turniiril oli Viikmaad sohi tegemises kahtlustatud, sest tal oli ettureid vähem, aga ta läks lippu. Hiljem selgus, et ta nii nõrk ei ole, et võita ei võiks. Ja olin hakanud hilisematel turniiridel ise sama moodi võitma. Vaatasin pilte, mille olin sellesse ruudulisse vihikusse joonistanud. Rohkem kui üks lehekülg oli kaetud piltide ruudustikuga. Rei ütles, et televiisoris algab film "Mats Traadi maastikud". Hakkasime seda vaatama. Minu pea jäi vist kaugemal istujatele ette.

Sven tahtis minuga enne vooru algust välku mängida. Leppisime kokku, et mängime ilma kellata. Mina ütlesin, et Toomas loeb sekundeid. Tema märguande korral tuli kohe käik sooritada. Hakkasime mänguga peale. Sven alustas käiguga h7-h5, mina vastasin h2-h3. Vaatasin, et mul ei ole vankreid. Siis nägin, et vankrid on siiski olemas, aga nad on teistsuguse kujuga kui vastasel. Rei kuulutas välja vooru alguse, mistõttu välkpartii tuli pooleli jätta.

Tahtsin koolist enne viimast tundi ära minna. Kõndisin riidehoiu suunas. Aga fuajees märkasin direktorit. Kui ma oleks riidehoiust välisriietega fuajeesse tulnud, oleks direktor mult küsinud, kuhu ma lähen. Seetõttu mõtlesin enne riiete selga panemist vaadata, kas riidehoiust otse õue viiv uks on lahti. Riidehoius nägin aga teisigi kojuminejaid. Selgus, et see viimane tund ei olegi kohustuslik. Viimases tunnis anti kutseharidust. Hakkasin kodu suunas minema koos Erikuga. Aga Erik ei kõndinud värava suunas, vaid keeras läbi naaberõue. Otsustasin, et siis ma temaga koos ei lähe.

0 vastukaja: