teisipäev, juuni 30, 2009

Klaaskast

Siiril oli kass. See oli õppinud täitma käske "siia" ja "sinna". Nende peale jooksis ta kas ühe või teise inimese juurde. Loomadele meeldis käske täita nähtavasti sellepärast, et nad ei saanud ise sõnu hääldada, aga tahtsid näidata, et saavad neist aru. Kass pani Siirile pähe lokirullid, aga mitte sel viisil, nagu Siirile oleks kõige rohkem meeldinud. Teises toas oli koer. Loomad oskasid inimesi väga tähelepanelikult jälgida ja seetõttu võis koer selle vastu kurjaks muutuda, kes teda natukenegi kartis. Silmaarst kontrollis seal toas nägemist. Teine silmaarst oli käskinud tähti öelda toa teises otsas seistes, aga see lubas lähedale minna. Ja vastamise ajal läks vastaja veel lähemale. Avastasin, et mu nägemine on paremaks läinud ja ma näen kõiki tähti ka ilma prillideta, kuigi pealtnäha uduselt.

Näitasin Toomale oma blogiga seotud lehekülge. Seal olid varem olnud viited kahele võõrale blogile, aga nüüd olid need kadunud. Minnes selle lehekülje järgmisse ossa, selgus siiski, et viited olid alles. Vaatasin EP blogi. Seal oli toodud palju rahulikke loodusfotosid, mis olid kõik ühesuguses stiilis. EP töötas koolis õpetajana. Ta kirjutas, et kõik poisid on halvad, ta ei tea, kellele neist peaks ta andestama, aga valis välja ühe, kellele siiski andestab.

Klaus oli näinud pealt tulistamist. Ema ütles, et tulistamine võib korduda. Klaus ütles selle peale, et tema pole öelnud, et ta oleks tulistamist pealt näinud. Tegelikult oli, aga ta polnud enam kindel, kas tulistati päris või mängurelvast. Ma hakkasin kahtlema, kas mul on magistrantuur lõpetatud. Diplomi olin saanud, aga võibolla mul polnud punktid koos. Oli küll kontrollitud, et punkte on nii palju kui vaja, aga võibolla polnud kõik kohustuslikud ained tehtud. Tegelikult ei olnudki, aga ülikoolis oli arvestatud, et kõiki õppekavas sisalduvaid aineid ei saanudki võtta, sest neid ei loetud. See tundus siiski imelik. Juhendaja käskis mul ärgata ja tema juurde minna. Ma ärkasin, aga kohe tema juurde ei läinud. Tema ütles, et äratuskell helises juba tund aega tagasi. Ega mina kunagi äratuskella ei kuulnud. Läksin duširuumi. Poisid riietusid lahti ainult duširuumis, aga poiste duširuumi ukse taga koridoris oli õhuaukudega klaaskast, kus tüdrukud paljalt lamamas käisid. Seal lamasid ainult vanemate klasside tüdrukud. Aga teine klaaskast oli veel ja tuldi ideele, et selles hakkaksid lamamas käima nooremate klasside tüdrukud.

0 vastukaja: