teisipäev, juuni 23, 2009

Taasleitud blogi

Olin hambaarsti juures. Hambaarstiõpilane ütles, et ta ei leia ühtegi auku. Hambaarst ütles, et siis peab ta ise vaatama. Aga tema ka ei leidnud, nii et nad ei saanud mult raha võtta. Pool aastat tagasi oli leitud ka ainult üks auk ja pärast seda olin rohkem hambaid pesema hakanud. Aga kui mul hambad olid terved, siis otsustati teha puurimise asemel teist protseduuri - pidin suruma hambad vastu pöörlevat ketast ja tükk aega seal hoidma. Kui võisin suu ära võtta, siis huuled enam ei paindunud. Arst ütles, et ma läheks ja oleks nüüd pool tundi wc-s, muidu kõnevõime ei tulegi tagasi. Seda ma ei teinud, sest tervete hammaste puhul kulutati niigi rohkem aega kui haigete puhul. Varsti tuli huulte painduvus tasapisi tagasi. Järgmisel päeval läksin uuesti hambaarsti juurde. Siis võtsid mind vastu teised õed. Küsisin, miks oli vaja eile minu hambaid lihvida, kas selleks, et ülemised ja alumised hambad oleks samal joonel. Hambaarstiõde vastas, et lihvida oli vaja selleks, et hambad läigiksid. Ütlesin, et valgendava hambapastaga ju keelatakse pesta. Tema ütles, et paljude asjade kohta öeldakse kahte pidi. Võibolla oligi mu hambaid valgendatud selleks, et nad kiiremini laguneksid. Aga valgeks olid muudetud ainult esihambad. Avastasin, et sõrmega hõõrumisel muutuvad ülejäänud hambad ka valgemaks. Paide vanaema oli ükskord rääkinud, et talle oli õpetatud hammaste pesemeist sõrmega. Helina perekonnanimi oli Karu. Nüüd jõudis mulle kohale, et Karu oli ka minu esivanemate perekonnanimi. Ja neil oli Helina sarnaseid eesnimesid. Mind huvitas, kas esines ka täpselt sama eesnime ja perekonnanime kombinatsiooni. Olin ühes kirjas Helinale kirjutanud Karu tüdrukutest, mõeldes oma esivanemaid, aga Helina võis aru saada, nagu käiks jutt tema ja tema õdede kohta. Kas minu esivanemate peres esines täpselt sama nimekombinatsiooni, selle kohta lootsin saada informatsiooni Sandrilt. Sander tuli mulle koolis vastu. Ta ütles, et kirjutas raamatu kohta muinasjutu valmis. Õpetaja oli käskinud seda enne vaheaega teha, aga siis ei olnud keegi teinud. Nüüd, kus Sander muinasjutu kirjutas, võis õpetaja seda ka minult nõuda. Sander oli minu pinginaaber ja ta andis mulle paberi oma sugulaste nimedega. Hakkasin seda uurima, kui meie ees istuv Peep pööras ringi, ütles, et võtab selle paberi endale, ja võttiski selle enda kätte. Hüüdsin ühe ropu sõna, mida ma polnud kunagi varem hüüdnud.

Gustav Naan sai riiklikul tähtpäeval Eesti Vabariigilt ordeni. Mina protesteerisin selle vastu, et sellisele kommunistile. Isa ütles, et Naan on kirjutanud ainult ühe raamatu. Ta andis rohkem teistele nõu, kuidas raamatuid kirjutada, kes töö lõpule viisid. Vastasin, et teine raamat ilmus tal vist vene keeles. Siis tuli meelde, et entsüklopeediat võib ka tema raamatuks pidada. Naan ütles, et järgmise raamatu kirjutab ta koos Savisaarega. Selline tegu oleks paljastanud Savisaare tegeliku olemuse. Meil oli kodus Isamaaliidu mänguasju ja Naan hakkas mind selle eest sõimama. Ütlesin talle, et valimistel ei andnud ma häält Isamaaliidule, vaid ühele teisele parteile. Selle peale Naan rahunes.

Avastasin, et Helina on vahepeal kustutatud imelugude blogi uuesti üles pannud. See oli jälle roosa taustaga ja seal olid samad unenäod, mis varem, sest Helina oli nende tekstid oma arvutis või postkastis alles hoidnud. Kõige rohkem huvitas mind endiselt unenägude alajaotus, aga nüüd oli lisandunud ka palju uusi alajaotusi. Üks neist kandis nime "Tom", seal kirjutati konkreetsest Tomi-nimelisest isikust. Alajaotuses "Armastus" oli kolm unenägu, mida ma olin juba varem lugenud. Alajaotus "Kohustused" oli igavam. Seal kirjutas Helina koolitundidest ja nõudepesemisest. Ma olin käinud Helinaga samas klassis ja mind huvitas natuke, mida ta meie füüsikatundide kohta kirjutab, aga praegu ei hakanud ma seda lugema. Blogist sain teada, et Helina osaleb Soome-Vene läbirääkimistel Soome poolel. Venemaa oli teinud pakkumise, et Venemaale jäävad kuuluma vannituba ja wc ning et Soome mahutatakse väiksesse wc tükikesse. Meie korter taheti jagada kaheks korteriks. Seejuures oli probleemiks, kuidas tagada mõlemale sissepääs trepikojast. Aga seda oleks tehtud nii, et trepikojast tuleb ühine uks, mille võti on mõlema korteri omanikel, sealt pääseb edasi väiksesse eesruumi, milles on kahe eraldi korteri uksed erinevate lukkudega. Oleks võinud veel lisada sealt edasi viiva ukse taha kolmanda ukse, mida sulgeda kolmanda võtme või haagiga. Ema tuli koju ja rääkis, et vanaema oli kasutanud ühe foto tegemiseks poes välja pandud fotoaparaati. Võibolla oli see digiaparaat, et sealt pildi kohe välja sai võtta. Aga see jutt ei olnud üldse seotud Helina blogiga ja oli seega vähem oluline. Lugesin blogi edasi. Helina oli sinna lugejate jaoks küsimusi üles riputanud. Üks küsimus oli: pokker - jah või ei? Neli külastajat oli vastanud "jah" ning viis "ei". Igatahes võis välja lugeda, et Helinast endast on saanud pokkerimängija. Järgmine küsimus oli male kohta, aga male paistis teda vähem huvitavat. Kolmas küsimus oli, et kas ühes voodis magamine teeb mehi paremaks ja naisi halvemaks. Vastajad olid öelnud, et vastupidi. Helina tuli uksest sisse, aga mind nähes läks ruttu välja tagasi. Talle ei paistnud meeldivat, et ma selle blogi üles leidnud olin.

0 vastukaja: