laupäev, juuli 18, 2009

Lahtised paelad

Ühest minu vennast räägiti kooli riidehoius. Õpetaja kuulis valesti, nagu oleks midagi head öeldud, tegelikult öeldi halba. Vennal olid jalad haiged, mistõttu ta polnud kooli tulnud. Ta oli käinud hiljuti arsti juures ja arst oli öelnud, et nii haigeid jalgu pole varem nähtud. Jalad olid haigeks jäänud sellest, et vend oli käinud korvpallitrennis ja seal lahtiste ketsipaeladega hüpanud. Sellest olid jalgade külge justkui tiivad kasvanud. Hiljuti olid need paisuma hakanud.

Kaitsesin magistritöid. Tahtsin neid ühe päevaga kolm tükki kaitsta. Ühes töös olin kirjutanud kirjandusest. Üks üliõpilane ütles, et kui on kultuuriteemaline töö, siis peab seal reeglite järgi kultuuripeatükk olema. Sellist peatükki mul ei olnud, aga lootsin, et õppejõud ei pane üliõpilase juttu tähele. Kahe esimese töö kaitsmiseks peetud kõned olid kuulajate arvates väga head. Nüüd pidi väikse vaheaja järel järgnema kolmas kaitsmine. Mõtlesin, et saan vist kolm magistrikraadi, nagu Mäel oli kaks doktorikraadi. Aga mulle ei tulnud kolmanda magistritöö teema meelde. Läksin raamatukokku ja võtsin töö riiulist. Vaatasin, et see küll minu teema ei ole. Nägin, et see ei olegi minu töö, vaid ühe teise autori oma. Panin ta riiulisse tagasi.

Läksin ühte majja. Seal lasi Liis lindilt oma telefonikõnet. Eelmisel korral siin käies oli ta lasknud ühte teist. Ta oli vist kõik oma telefonikõned linti võtnud. Praegu lindilt tulevas kõnes viitas Liis pidevalt erinevate inimestega peetud kõnedele, aga tegelikult rääkis kogu aeg ühe inimesega, nii et neid teisi kõnesid kas polnud toimunud või olid need olnud väga lühikesed. Liis rääkis, millistel eluperioodidel ta on tahtnud millisel tänaval kõige rohkem elada. Need tänavad olid kõik üksteise lähedal. Olin teiste poole seljaga ja närisin huuli, et mitte naerma hakata. Lõpuks pöörasin siiski ümber. Esimene inimene, keda ma nägin ja kes minu lähedal seisis, ei olnud Liis, vaid Kaja K. Meenutasin, et üks asi juhtus bakalaureuseõppe ajal. Tegelikult ajasin sõnad segi ja parandasin, et magistrantuuri ajal. Minu jaoks polnud suurt vahet. Helen aga ütles: "Ah et magistrantuuri!", sest tema polnud magistrantuuris õppinud.

0 vastukaja: