pühapäev, juuli 12, 2009

Raadiosaate plaan

Läbi ühe käigu minnes viirastus mulle kolm korda, et Helena tuleb vastu, ja iga kord ma karjatasin. Aga Helena tuli üks kord päriselt ka vastu. Kui ma ühest kohast lahkusin, hakkasid vastu tulema suured tihedad ameeriklaste karjad, kes tulid Eestisse elama. Varsti pidi toimuma raamatuesitlus. Selle täpset toimumise kuupäeva ei olnud veel teada, aga põhimõte oli selline, et igale raamatule, millest saab 13 eksemplari müüdud, tuleb esitlus.

Vaatasin ühte malepartiid. Savisaar käis avangus mustadega Le7. Ütlesin, et nüüd avaneb valgel palju huvitavaid võimalusi, näiteks ähvardab ta Oa3. Nimelt oli lipu taga f8 vanker. Ema ütles, et "Postimehes" kirjutatakse, et Savisaar on surnud. Vastasin, et nii ta ei saanudki peaministriks. Vaatasin seda artiklit. Autor oli Savisaar ise. Pealkiri ütles, et Savisaar sureb täna. Artikli lõpus ütles ta, et ta täidab oma lubaduse ka seekord. Aga artiklit lähemalt vaadates selgus, et sensatsiooniline pealkiri oli ainult tähelepanu võitmiseks, tegelikult käis jutt Savisaare tagasiastumisest linnapea kohalt. See oli ettevalmistus valimisvõiduks ja peaministriks saamiseks. Pealkiri oli hoopis, et peaminister sureb täna. Ja sellega ta ei mõelnud ka peaministri surma otseses tähenduses, vaid enda tagasiastumist, mis pidi kuulutama peaministri võimu lõppu. Ma küll kahtlesin, kas Savisaar valimised võidab. Mulle tuli meelde, et ta on juba peaminister olnud.

Ütlesin, et linnusele tuleb veekraav ka ümber kaevata. Siis ta oleks olnud nagu Kuressaare linnus. Hakkasin kraavi süvendama. Sinna pidi tulema koguni kaks kraavi. Ma ei teadnud, kas panna väljakaevatav pinnas liivakasti või muruplatsile, sest see oli liiva ja mulla vahepealne. Välja kaevasin ma raamatuid. Isa ütles, et nende raamatute abil saab palju Pille kohta teada. Vaidlesin vastu, et raamatud ei ole Pille enda kirjutatud. See komplekt näitab ainult tema huvisid. A. Tarand hakkas isa kohta raadiosaadet tegema. A. Tarandi naine M. Tarand protesteeris, et miks tema kohta saadet pole tehtud. A. Tarand ütles, et tal on see saade ka kavas. M. Tarand protesteeris nüüd selle vastu, et plaanis on, aga talle pole öeldud. Ta nimetas oma meest isaks. A. Tarand protesteeris, et mis isa ta on. Naine küsis, kas talle siis ei meeldi olla isa. A. Tarand ütles, et loomulikult meeldib talle olla rohkem mees kui väikeste laste isa. M. Tarand hüüdis: "Ah nii!"

0 vastukaja: