neljapäev, september 03, 2009

Sõnade moonutamine

Reformierakondlane Verni Loodmaa süüdistab eilses "Tartu Postimehes" roheliste nimekirjas linnavolikokku kandideerivat Kalle Kulbokki järgmiste sõnadega:

"Muidugi võib volikokku pürgida negatiivsele rõhudes, süüdistades ja etteheiteid tehes, ainsaks lubaduseks muuta elu ebamugavaks, nagu ausalt tunnistas Kalle Kulbok."

Tegelikult ütles Kulbok 21. augusti "Tartu Postimehele" antud intervjuus hoopis nii:

"Minu positsioon on rohkem võimu kontrollida. Kui ma saan volikokku, siis on mu eesmärk teha kibedaks just nende ametnike elu, kes on korruptsioonialtid. Olen ikka selle eest hoolitsenud, et avalikud huvid oleksid erahuvidest üle."

Seega ei käinud jutt sihitust elu ebamugavaks tegemisest, vaid selle parandamisest.

Ülikoolis määratakse väitekirjade kaitsjatele oponedid eesmärgiga tõsta väitekirjade kvaliteeti. Kaitsja asi ei ole öelda, et ärgu oponent oponeerigu, vaid kirjutagu ise parem töö. Õiglaseks kohtumõistmiseks on vajalikud nii prokurör kui ka advokaat, vaja ei ole ainult kurjategijat. Poliitikas on opositsioon vajalik, et ei tekiks diktatuuri.

Kulbokiga olen juba aastast 1998 sama listi liige ja ta on jätnud intelligentsema mulje kui nimetatud eilse artikli autor. Lisaks on teada, et varasemal linnavolikogusse kuulumisel oli Kulbok üks selle aktiivsemaid liikmeid.

0 vastukaja: