esmaspäev, oktoober 26, 2009

Neli osa

Venemaa esindaja ütles, et Venemaal valiti saadikuks kolm rohelist. Poes oli ka maakondade esindajaid. Pidin nad välja juhatama. Aga eesuksest ei saanud väljuda, sest ülevalt loobiti midagi alla. Tuli minna tagauksest. Enne selle juurde minekut nägin, kuidas nurga tagant kõndisid eesukse ette ühed poisid, kes ei teinud loopimisest väljagi. Pihta nad ei saanud, aga neid tuli keelata. Kodu poole kõndisin koos Toomaga. Toomas läks vaibakloppimispuude vahelt läbi. Tal oli minust palju raskem kõndida, sest ta oli nii väike.

Võtsin kätte fotoaparaadi. Vaatasin läbi vaatamispilu. Pilt läks eest ära. Tuli vist Klausile öelda, et aparaat läks rikki. Mind võidi selle lõhkumises süüdlaseks teha, kuigi enda arvates polnud ma midagi erilist teinud. Sõrm oli vist siiski vastu vale nuppu läinud. Aparaadi seest tuli muusikat. Pilt tuli ette tagasi. Mõtlesin, et teen oma toast kaks fotot ja panen need blogisse. Aga see ei ole hea mõte, sest siis saavad kõik teada, milline kodu seestpoolt on. Siis võiks pildistada vaadet kodu aknast, ühele poole ja teisele poole. Aga see ei ole ka hea, sest siis saavad kõik teada, kus ma elan. Kuigi teiste blogides on selliseid fotosid olnud. Tegelikult ma saan foto üles panna ka mainimata, et see on koduakna vaade. Pidin kutsuma Klausi, et ta näitaks, milliseid nuppe tuleb vajutada. Mina oleksin valinud, mis nurga all pildistada.

Olin vannitoas. Pidin kooli jaoks inglise keelde tõlkima laused, mis vennad olid paberile kirjutanud. Aga kui ma neid lauseid vaatasin, käisid need kõik minu kohta. Arvasin, et sellised laused mul on õigus tõlkimata jätta. Kirjutasime raamatut. Barbarite väike sõjalaev oli võitmatu. Näitasin, kuidas ta sõidab suurest vaenlaste laevast läbi, nii et see läheb pooleks. Aga kohe, kui barbarite ümmargune laev teisest otsast väljus, lagunes ta ise ka ära. Üks mees oli raamatus linnapea sõber, aga lõpuks tuli linnapea kukutada. Linnapea nimi oli tõlkes Sulg. Öeldi, et see näitab, et ta on tekkinud lendu läinud sulest. See oli küll nii, aga mõtlesin, et nime põhjal ei saa alati selliseid järeldusi teha. Arvuti teatas, et mälust kustus kõik ära. Ütlesin Klausile, et ma panen Inglismaa arvuti sisu asemele. Üks kord oli juba nii tehtud ja see oligi otsustanud sõja tulemuse, nüüd pidi sama moodi minema. Meie teos ei olnud triloogia, sest tal oli neli osa. Aga kõiki osasid ei olnud trükitud, sest kõik ei olnud ühe head. Kõige halvem oli tumedast asfaldist osa. Läksime ühte kahekorruselisse majja. Mõtlesin, et võiks ühe vana naise sülle võtta, enne kui ta sureb.

0 vastukaja: