teisipäev, oktoober 13, 2009

Sinine pirn

Mõtlesin, et kui mind A-klassi kokkutulekule kutsutakse, siis keeldun minemast, sest mul on eelmisest korrast halvad mälestused. Ja klassikaaslased tegid juba kooliajal sigadusi ning ei ole vabandust palunud. C-klassi kokkutulekule võin minna, sest seal käisid paremad inimesed. Olin Meelval A-klassi kokkutulekul. Olin õuel, kui majast väljus hulk inimesi ja suur koer. Tahtsin koera eest vaikselt ära põgeneda, aga ei saanud, sest ta hakkas minu peale urisema. Pidin tema juurde jääma, sest kiirust lisades oleks ta veel kurjemaks saanud. Läksime kõrvalhoonete tagant mööda. Osad klassivennad käitusid väga halvasti nagu tavaliselt. Ütlesin neile, et nendesugused inimesed on mõttetud. Leidsin ühe sauna. Siin talus oli siis koguni kaks sauna. Läksin leitud sauna sisse. See oli nii pisike, et mahtusin sinna vaevu ära. Saun küdes. Olin enda järel ukse sulgenud, aga mõtlesin, et seda tuleb vist lahti hoida, muidu võib endale märkamatult vingumürgitusse surra. Läksin saunast välja. Vanaema näitas, kuidas tema asju aia ääres hoida tuleb.

Olin valitseja ja seetõttu oli mul õigus rong sõidu ajal natukeseks peatada. Aga mõtlesin, et ma ei tee seda, sest inimesed peavad kellapealt Tallinasse jõudma ja neile tullakse kella järgi jaama vastu. Ajalehes oli juba ilmunud artikkel, et kuningatütar käis sõidu ajal wc-s. Kui ajakirjandus oli selline, oli väga raske valitseja olla.

Isa käskis Tõnul midagi teha, mida ma täpselt ei kuulnud. Tõnu keeldus. Isa sai vihaseks ja ütles, et Tõnu on ära harjunud. Võibolla oli isa öelnud, et Tõnu sauna kütma läheks. Istusin voodi peal ja nägin, kuidas Henn kirjutuslaua juures põrandal salaja kirjutab. Hüüdsin, et ta selle ära lõpetaks. Sellega ei olnud Henn arvestanud, sest tavaliselt kaasõpilased ei anna mahakirjutajat õpetajale välja. Võtsin selle paberi, millele ta kirjutanud oli, enda kätte. See oli minu paber. Olin sinna kunagi kirjutanud: "3 - !". Henn oli seda parodeerinud ja kirjutanud mitu korda sama asja juurde. Kui ma poleks teda peatanud, oleks ta sellega jätkanud. Euroopa Liidu juhtorgani majas vahetati lamp ära. Sinna pandi sinine pirn. Selle erinevus varasemast oli, et lüliti vajutamisel pirn kohe ei kustunud. Ütlesin, et nüüd ei saa ma lampi vilgutada. Olin ühel varasemal korral juhtorgani töö segamiseks natuke vilgutanud. Nüüd oli juhtorgan ilmselt sellest õppust võtnud.

0 vastukaja: